ענהאל שמואלי, חברת קבוצת כדור רשת של ישראל, טענה היום (ראשון) כי משחקי המכביה מתקיימים בשבת על אף העובדה שהספורטאים שלוקחים חלק בתחרות הספורט הם יהודים מרחבי העולם.
"התאכזבתי מאוד שהמכביה, האולימפיאדה של העם היהודי, מקיימת את המשחקים בשבת", אמרה שמואלי. ''זה מעביר מסר לא טוב לעם היהודי בעולם על היחס שלנו לשבת ובנוסף זה מדיר את הדתיים מהיכולת להשתתף באופן מלא בתחרויות", הוסיפה.
דוברת המכבייה מסרה בתגובה לערוץ 7 כי המשחק שהתקיים בשבת ''היה טורניר בסימן המכביה ולא חלק מהתחרויות הרשמיות. בטקס הסיום שהתקיים לאחר יציאת השבת נכח נציג המכביה''. הדוברת הדגישה כי התחרויות הרשמיות לא מתקיימות בשבת.

ביום חמישי האחרון התקיימה בירושלים הפתיחה החגיגית של משחקי המכביה ה-20 שעומדים השנה בסימן 50 שנה לאיחוד העיר ירושלים. באירוע השתתפו אלפי ספורטאים ואוהדים והתקיימה בו צעדת המשלחות המסורתית, בה צעדו 80 משלחות מכל המדינות המשתתפות במשחקים.
נשיא המדינה ראובן ריבלין אמר בטקס, "ברוכים הבאים לירושלים, ברוכים הבאים לישראל, ברוכים הבאים הביתה. כמה כיף לראות אתכם כאן בירושלים, בירת ישראל הנצחית, הבנויה והחופשית, בפתיחת משחקי המכביה העשרים".
