אבו מאזן
אבו מאזןReuters

עזאם אל-אחמד, חבר הוועדה המרכזית של תנועת 'פתח' מסכם בחיוב את תוצאות ביקורו של יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) בקהיר.

לדבריו, אבו מאזן דן עם הנשיא המצרי אל-סיסי ביוזמה האמריקנית לקידום תהליך השלום על בסיס פתרון שתי המדינות וציין את "המכשולים" שישראל עורמת בפני חידוש המו"מ בין היתר באמצעות בניית יחידות דיור חדשות בהתנחלויות והקמת התנחלות חדשה באזור שכם.

השיחות בקהיר עסקו גם במצב הפנים פלסטיני על רקע הקמת מסגרת שלטונית נפרדת של חמאס ברצועת עזה שהפכה למעשה לישות פלסטינית עצמאית שאינה כפופה לרשות הפלסטינית.

אבו מאזן מעוניין שהמצרים ילחצו על חמאס לקבל את סמכות ממשלת ההסכמה הלאומית שהוקמה ב-2011 ויאפשרו לה לממש את סמכותה ואחריותה גם ברצועת עזה.

חמאס הקימה בחודש מרץ 2017 את הוועדה הניהולית הממשלתית הכוללת 7 חברים: יו"ר הוועדה (מעין ראש ממשלה) ו-6 האחראים על ניהול תחומי הביטחון (תוופיק אבו אנעים), החינוך כמאל אבו עון),הבריאות (באסם נעים), הפיתוח החברתי (איסמאעיל מחפוז), הכלכלה (רפיק מכי) והכספים (יוסוף אל-כיאלי).