
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן התייחס בראיון לגלי צה"ל להצבת המגנומטרים בכניסה להר הבית. "עמדתי לגבי הצבת המגנומטרים לא השתנתה, זה אמצעי הביטחון שאנו נוקטים בשביל לוודא שפיגוע כזה לא יחזור".
לדבריו, ההחלטה של רה"מ להציב את המגנומטרים התקבלה בהמלצת המשטרה זה נושא שעלה בעבר וכיוון שלא נחצה אותו קו אדום, לא הצבנו את המגנומטרים עד כה, הפעם קרה דבר שלא קרה, הפיגוע הזה עלול להביא לגל של חיקויים, עקב כך הצבנו מגנומטרים על פי בקשת המשטרה".
"אני לא זוכר שביום שישי שעבר מישהו מהארגונים הביטחוניים התריע בפני המגנומטרים, ויצא נגד הצבתם. אני השר שאמון על משטרת ישראל שאחראית על בטחון כל העולים להר, המשטרה צריכה את השערים המגנטים כדי להבטיח את הביטחון של כל מי שעולה להתפלל או לבקר, ולכן, אין שום סיבה להסיר את השערים המגנטיים מההר".
השר ארדן הוסיף "יש לנו ריבונות חלקית בהר הבית לפי הסטטוס קוו שנקבע לאחר מלחמת ששת הימים".
העיתון הערבי 'א-שארק אל אווסט' היוצא לאור בלונדון דיווח הבוקר (חמישי) כי ארה"ב מובילה פשרה לפיה המגנומטרים יוסרו מהכניסה להר, אך יימשכו בו בדיקות קפדניות אישיות על ידי מאבטחים ישראלים.
המקורות לדיווח הם בכירים פלסטיניים שטענו כי יש הסכמה מצידם לבדיקה של חשודים, אך לא למצב שבו כל ערבי הנכנס להר ייבדק.
אמש הבהיר ראש הממשלה כי אמצעי הבידוק בהר יימשכו אך הוסיף כי מתקיימים דיונים כיצד לעשות זאת בצורה המיטבית.
במערכת הביטחון יש מחלוקת סביב הצבת המגנומטרים. בשב"כ אומרים כי אין בכך צורך, בעוד במשטרה גורסים שמדובר בפעולה מחוייבת המציאות שתסייע במניעת טרור.
בבית הלבן פרסמו הלילה הודעה בה הביעו האמריקנים "דאגה" מהמצב בהר. "אנו קוראים לישראל ולירדן להוריד את רמת המתיחות באופן שיבטיח את בטחון הציבור ושמירת הסטטוס קוו", נאמר בהודעת הממשל.
