סא"ל איילון פרץ
סא"ל איילון פרץצילום: דובר צה"ל

כששואלים אותי 'מה זה איסוף קרבי בשבילך?' אני מתקשה לענות. איך ניתן לתמצת כל כך הרבה עשייה במשפט אחד? איך ניתן לחשוף את כל אותם הפעילויות שאסור שייחשפו? איך ניתן להסביר מהי אחוות לוחמים ותחושת משפחה בצוות?

את כל אלה לא אוכל להסביר. הם בחזקת 'זר לא יבין זאת'. לתאר את חיל האיסוף, ואת גדוד 636 בפרט, זאת משימה קשה. אך מילים כגון: נחישות, יוזמה, התקפיות, יצירתיות, תחבולה, והשתנות, יוכלו לשקף מעט מן המשימה. אין משפט או מילה שיכולים לשקף הכל. אך סיסמת הגדוד יכולה לרמוז על רוחו ואופיו: 'אין מקום שהוא רחוק מדי'.

לוחמי גדוד 636, גדוד האיסוף של פיקוד המרכז, עובדים ימים ולילות בכדי לבנות תמונה כוללת של השטח והאויב, ובכדי לסכל פעילות חבלנית עוינת.

הלוחמים עובדים בכל ימות השנה, בכל מזג אויר ובכל מצב בכדי לסכל פיגועים ובכדי לאתר מחבלים. החל ממארבים של שעות אינסופיות, תוך שימוש באמצעים חדישים ומתקדמים, ועד להפעלת כוחות חשאיים בעומק שטח האויב. הלוחמים עושים עבודה סיזיפית, הדורשת מאמץ פיזי ומנטאלי, סבלנות רבה, מחשבה מחוץ לקופסא ונתינה מכל הלב.

היום אתם, החיילים החדשים, מתגייסים לחיל, וברצוני לאחל לכם המון הצלחה בדרך החדשה.

מבחינתי, כל אחד ואחד מכם צריך לתת את המירב מעצמו למען חבריו לצוות, להכין את עצמו לפעילות המבצעית ולהוות דוגמא ללוחם בצה"ל. אתם דור המפקדים הבא, ובידיכם הכוח להשפיע.

בסוף השבוע האחרון, לאחר הפיגוע הרצחני ביישוב חלמיש, התייצבנו כולנו לחזק, להיות עין ומשמר לגזרה, ולסייע באיתור של מחבלים נוספים הקשורים לפיגוע. אירועים מסוג זה הם אלו שמבהירים לנו את הייעוד שלנו: הגנה על עם ישראל בארץ ישראל.