
מזכ"ל מפלגת האיחוד הלאומי אופיר סופר מותח ביקורת על החלטת הקבינט המדיני ביטחוני להסיר את המגנומטרים משערי הר הבית.
"ממשלת ישראל וחברי הקבינט כנראה שיחקו בספינר או בפלסטלינה, בזמן ההחלטה להסרת המגנומטרים ובהשראת החופש הגדול וחוסר הקשב והריכוז והיכולת לעצב מחדש את כללי המשחק", תקף סופר.
מנכ''ל האיחוד הלאומי, מפלגה שותפה בממשלה הנוכחית, טוען כי ''המגנומטרים היוו סמל לריבונות המדינה בהר, יותר מאשר לביטחון.
''חשוב להזכיר שלאורך שנים במערת המכפלה, יש מגנומטרים ואף אחד לא דרש להסירם והערבים נבדקים בכל פעם שהם נכנסים לשם. הגיע הזמן שיבינו שניהול ממשלה זה לא פלסטלינה שאתה יכול לשחק ולעצב כפי שמתחשק לך", הוסיף סופר.
נציין כי בישיבת הקבינט שנערכה הלילה (שלישי) הוביל ראש הממשלה, בגיבוי מערכת הביטחון, את הקו לפיו יש להסיר את גלאי המתכות והמצלמות משטח הר הבית, כדי להרגיע את המצב הביטחוני.
שלושה שרים התנגדו למהלך ואף הצביעו נגד. מדובר בשרי מפלגת הבית היהודי - נפתלי בנט ואיילת שקד - ובשר זאב אלקין מהליכוד.
ראוי לציין כי שלושת השרים מסרבים לדבר על ישיבת הקבינט, לעומת שרים אחרים כמו יואב גלנט, שהתראיין לאחר הישיבה.
שלושת השרים טענו כי יש להותיר לפחות את המצלמות הקיימות במקומן, וזכו לגיבוי של נציגים מחלק מגופי הביטחון שטענו שהמהלך לא ייצור בעיות ביטחוניות, שכן הצבת המצלמות היא עובדה מוגמרת שבוואקף ובירדן כבר הסכימו לה והתרגלו אליה.
נציגים ביטחוניים אחרים טענו כי יש להסיר את כל אמצעי הבידוק, שכן אם הדבר לא ייעשה - לא תיווצר רגיעה בשטח.
הלילה החליט הקבינט להסיר הן את גלאי המתכות והן את המצלמות ולהחליפם בבידוק ביטחוני המבוסס על טכנולוגיות מתקדמות ("בידוק חכם") ובאמצעים נוספים, כדי להבטיח את ביטחון המבקרים והמתפללים בעיר העתיקה ובהר הבית.
בהודעת לשכת ראש הממשלה נאמר כי ''עד ליישום התוכנית תתגבר משטרת ישראל את כוחותיה ותבצע פעולות נוספות ככל שיידרש על-מנת להבטיח את ביטחון המבקרים בהר''.
כזכור, הקבינט גם החליט על הקצאת תקציב של עד 100 מיליון שקלים לטובת יישום התוכנית לפריסת מערכות הבידוק המתקדמות בהר, כולל בקיצוץ רוחבי ככל שיידרש, על-פי התכנית שיגיש המשרד לביטחון הפנים. עלות התכנית תכלול גם מימון תקני שוטרים על פי המלצת המשטרה.
