
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ממשיך לבייש בפומבי את התובע הכללי שלו, הסנטור לשעבר ג'ף סשנז, ובקרב פרשנים ישנה הסכמה כי הוא מנסה לגרום לו להתפטר.
סשנז "הציג עמדה מאוד חלשה לגבי פשעי הילארי קלינטון", צייץ טראמפ הבוקר (שלישי).
טראמפ הבהיר בציוץ כי חולשתו של סשנז מתבטאת גם ביחס שלו אל מדליפי החומרים המודיעיניים שפעלו לפגוע בטראמפ מתוך שורות סוכנויות המודיעין של ארה"ב. באשר ל"פשעי הילארי", הוא ציין כי הוא מדבר על מחיקת המיילים של קלינטון ועל השרת הלא-מאובטח בו השתמשה.
דובר משרד המשפטים העדיף שלא להגיב להאשמות של טראמפ.
גם אתמול נזף טראמפ בסשנז באמצעות הטוויטר וכתב שהוא "מוקף מכל עבר" או "נתון במצור" (beleaguered). הוא לא הסביר מדוע השתמש בביטוי הזה לגבי סשנז.
באחרונה טען טראמפ שוב ושוב כי ההתייחסות של מערכת התביעה לחשדות נגדו היא דוגמה לאיפה ואיפה: תשומת לב יתרה מוקדשת לחשדות לגבי יחסיו של מקורבי טראמפ עם הרוסים, בעוד שלא ננקטו כל צעדים נגד קלינטון למרות העבירות-לכאורה שלה כשהיתה מזכירת המדינה.
טראמפ הבהיר כי הוא זועם על כך שסשנז פסל את עצמו מלדון בנושא החשדות לקשרים לא ראויים בין אנשי טראמפ לרוסיה, משום שחשדות מסויימים בתחום זה הופנו גם נגד סשנז. הנשיא הבהיר לניו יורק טיימס שאם סשנז היה אומר לו מראש שבכוונתו לפסול עצמו מלדון בעניין, הוא לא היה ממנה אותו לתובע כללי.
בגלל פסילתו של סשנז את עצמו, ההחלטה עברה לסגנו, רוד רוזנשטיין, וזה מינה את רוברט מולר לחוקר מיוחד לדבר החשדות נגד טראמפ ואנשיו. חקירה זו עלולה להימשך זמן רב והיא מהווה חטוטרת על גב הממשל.