יואב הורוביץ בנתיב האבות
יואב הורוביץ בנתיב האבותצילום: דוברות

ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, יואב הורוביץ, ביקר היום (חמישי) בביתה של משפחת דנהייר בשכונת נתיב האבות בגוש עציון.

ביתה של משפחת דנהייר הוא אחד מ-17 הבתים בשכונה אשר לגביהם פסק בג"ץ כי יש להרוס אותם בתוך מספר חודשים.

בביקור השתתפו גם מזכ"ל תנועת אמנה, זאב חבר (זמביש) המתגורר בשכונה, וראש מועצת גוש עציון, שלמה נאמן.

במהלך הביקור אמר הורוביץ, "רק כשאני רואה את הבתים אני מבין את גודל האבסורד. אני הולך להילחם על נתיב האבות כאילו זה הבית שלי".

ראש המועצה האזורית, שלמה נאמן, "אני מודה ליואב הורוביץ שהגיע הבוקר לראות את ההשלכות הקשות של פסק הדין הלא מתקבל על הדעת במו עיניו. רוצה לקוות שבכוחות משותפים יחד עם ראש הממשלה נמצא פתרון והסדרה לתושבי ובתי נתיב האבות".

מסביבתו של ראש הממשלה נתניהו נמסר כי היוזמה לביקור הגיעה בהנחיתו של ראש הממשלה וכי הוא מתכוון לטפל בנושא.

בתוך כך מפגינים הבוקר תושבי השכונה בכניסה לעיר ביתר עילית, אליה אמור להגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו לרגל טקס הנחת אבן פינה לגבעה C בעיר.

התושבים המפגינים דורשים מראש הממשלה להסדיר מיידית את 17 בתי השכונה ומציאת פתרונות חלופיים לאלו שביתם ייהרס.

'נתיב האבות' לנתניהו: דורשים הסדרה