שלומית מלכה
שלומית מלכהצילום: רויטרס

בית החולים איכילוב מעדכן הבוקר (שני) על שיפור משמעותי שחל במצבה של הדוגמנית והמגישה שלומית מלכה, שנפצעה אתמול קשה לאחר שנפלה מקורקינט חשמלי בשדרות רוטשילד פינת כרמייה בתל אביב.

מלכה שבה להכרה והיא מתקשרת עם קרוביה ורופאיה.

ד״ר עדי נמרוד, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי אמר הבוקר, "חל שיפור ניכר במצבה של הדוגמנית ומגישה שלומית מלכה. הבוקר הצלחנו להעיר אותה והיא כעת בהכרה מלאה, נושמת באופן עצמוני ומתקשרת עם הצוות הרפואי וסיעודי ועם בני משפחתה ששוהים לצידה. מצבה של שלומית מוגדר כעת קל והיא צפויה להשתחרר מהיחידה לטיפול נמרץ במהלך היום".

השחקן יהודה לוי, בעלה של שלומית, מסר, "שלומית ערה, חזקה וכבר מתלוצצת עם רופאיה. האהבה והאנרגיה של עם ישראל עבדו. הרגשנו את עוצמת האהבה, ברגעים האלה אני כל כך גאה בעם שלנו ואנחנו אוהבים אתכם".

מתנדבי עמותת אור ירוק דיווחו בתקופה האחרונה כי 78% לא חובשים קסדה בעת הרכיבה על אופניים חשמליים. 42% מהרוכבים רכבו על המדרכה, רק 14% רכבו בשבילים המיועדים לרוכבי אופניים ו־44% רכבו על הכביש. כאשר הרוכבים מגיעים למעברי חציה, 81% מהרוכבים נצפו חוצים כביש במעבר חציה תוך כדי רכיבה - בניגוד לחוק. רק 58% מהרוכבים צייתו לתמרורים.