
שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, צבי סגל, גזר הבוקר (חמישי) עונש של 12 חודשי מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 250 אלף שקלים על הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב אליהו בקשי דורון, שהורשע במעורבות בפרשת "תארי הרבנים".
גזר הדין ניתן במסגרת הסדר לעניין העונש שהושג בין הפרקליטות ובין הרב בקשי דורון, אשר כלל בין היתר ויתור של המדינה על הקביעה כי יש במעשיו של הרב קלון, ומנגד ויתור של הרב בקשי דורון על חלק מהזכויות הפנסיוניות המגיעות לו מהמדינה.
הרב בקשי דורון הורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבלת דבר במרמה, מתן תעודה כוזבת ומרמה והפרת אמונים.
במסגרת גזר הדין קבע השופט סגל, כי מתחם העונש ההולם בעניינו של הרב בקשי דורון צריך היה להיות בין 20 חודשי מאסר בפועל לחמש שנות מאסר בפועל.
אולם, השופט החליט לקבל את ההסדר, בין היתר לנוכח מצבו הבריאותי הקשה של הרב בקשי דורון שהוצג כבר בעבר בפני בית המשפט המחוזי.
"נוכח הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים; מצבו הרפואי של הנאשם; גילו המתקדם; וההנחה כי לא נשקפת ממנו סכנה לשלום הציבור ולהישנות עבירות נוספות; לא מצאתי כי יש מקום להשית על הנאשם עונש הכולל בחובו מרכיב של מאסר בפועל, לא מאחורי סורג ובריח ולא בדרך של עבודת שירות, והחלטתי אפוא לכבד את הסדר הטיעון אף שהעונש המוסכם חורג במידה ניכרת ממתחם הענישה הראוי למעשה", קבע השופט סגל.
נזכיר כי פרשת תארי הרבנים, במסגרתה הורשע הרב בקשי דורון, נוגעת למספר "מכללות" ללימודים תורניים במסגרתם למדו מאות רבות של משרתים בכוחות הביטחון תוכנית לימודים מקוצרת. בסיום הלימודים קיבלו מרבית הלומדים תעודות "השכלה תורנית גבוהה", אשר העניקו להם הטבות שכר בדומה לתארים אקדמיים, זאת על אף שהתוכנית והבחינות לא עמדו בדרישות הסף שקבעה מועצת הרבנות הראשית לעניין.
נציין כי בהכרעת הדין נקבע כי הרב בקשי דורון התנגד תחילה להענקת התעודות ללומדים בתכניות אלו, ואף מנע זאת, במשך זמן רב. אולם, בעקבות לחצים שהופעלו עליו, בין היתר על ידי חברים במועצת הרבנות הראשית, הורה לחתום על התעודות, למרות שידע כי הלומדים שקיבלו אותן אינם עומדים בקריטריונים שנקבעו. עם זאת צוין בהכרעת הדין כי הרב בקשי דורון לא קיבל דבר לכיסו בעקבות מעשיו.
