עוזיה לוי המתגורר בעטרת שבבנימין מתאר בערוץ 7 את רגעי המתח שעברו על התושבים בליל שבת כשנודע על ניסיון החדירה ליישוב.
"אחרי עשר בלילה נשמעה אזעקה וכולם הסתגרו בבתים, זה היה מאוד מלחיץ כי זה דומה מידי למקרה של נווה צוף שנמצאים לידינו. כל כוחות החירום של היישוב וכוחות הצבא הוקפצו. למפרע התברר שמישהו התקרב לגדר וכנראה האזעקה והכוחות הרבים שהוקפצו גרמו לו לחזור אחורנית. בינתיים עברו עלינו שעות של לחץ ורק באחת בלילה יכולנו לחזור לשגרה".
לדבריו כוחות הביטחון והחירום פעלו במהירות וביעילות, "כל אזור היישוב נבדק על מנת לראות שאין עוד עקבות. צה"ל עבד מאוד מהר. ברוך ה' לא קרה כלום''.
לוי סבור שהאירוע הוא הוכחה שאין הרתעה כלפי המחבלים, "כוחות הביטחון עובדים מצוין אבל ברמה האסטרטגית העובדה שמחבל צעיר מעז לחדור ליישוב יהודי מראה שיכולת ההרתעה שלנו נשחקה. הפעם ברוך ה' יצאנו בשלום".
התושבים בעטרת שומרים על דריכות, "כולם נועלים את הבתים בלילות, זה אמצעי פשוט שלא דורש הרבה ויכול להציל חיים, אין אוירה של פחד אבל יש דריכות וזה דווקא חיובי".