
המדינה הגישה היום (שלישי) לבג"ץ את תגובתה בעתירה שהגישו תושבי שדה בועז בגוש עציון.
המדינה מציינת כי מדובר בקרקעות שהן בסבירות גבוהה אדמות מדינה ויש כוונה לבחון את זה לעומק, אך מדגישה כי המבנים בשדה בועז הם בכל מקרה בלתי חוקיים, גם אם אלו אדמות מדינה, ולכן המדינה מתכוונת לאכוף את החוק ולהרוס אותם.
יחד עם זאת, המדינה מבקשת לדחות גם את העתירה שהגישו העותרים הערבים, בשל העובדה שמתנהלים הליכי אכיפה וגם משום שאלו קרקעות שאינן שייכות ככל הנראה לעותרים הערבים.
במוצאי השבת האחרונה דחו תושבי שדה בועז את הצעת משרד הביטחון שהוגשה להם. בהצעת המשרד נאמר כי אם התושבים יהרסו בעצמם את אבעת הבתים הנמצאים במחלוקת, המדינה תשלים את הסקר על האדמות, כפי שהובטח, תוך שנה וחצי.
"לא נהיה עמונה 2", הם מבהירים, "איך יתכן שממשלה ימנית חוזרת שוב ושוב לדרכי פעולה של החרבה והרס של בתים בהתיישבות? הפעם ללא תירוץ של פסק בג"ץ ואפילו ללא לחץ של גורמי שמאל, רק משיקולים פוליטיים פנימיים וכניעה לדרג של הפקידים ששולטים בהם במקום להשקיע טיפת מאמץ ויצירתיות".
"שדה בעז נמצא בתוך גוש התיישבות בשטח אסטרטגי בלב גוש עציון יפונה על ידי ממשלה ימנית", אמרו התושבים.