על אף האיומים מצידו של מנהיג צפון קוריאה מתקיים התמרון המשותף לצבא ארה"ב וצבא דרום קוריאה.

ביומן ערוץ 7 שוחחנו על המתיחות הגואה בין צפון קוריאה לארה"ב בפרט ולמערב בכלל עם ד"ר אלון לבקוביץ, מומחה לקוריאה ואיש מרכז בגין סאדאת.

"שמנו לב להצהרות הבומבסטיות של הצפון קוריאנים כי התקשורת הישראלית שמה לב לכך. בכל שנה הם יוצאים בהכרזות כדי לצמצם את התרגיל או לבטל אותו. לאור המתיחות בשבועות האחרונים ההצהרות הצפון קוריאניות נראות בצורה אחרת, אבל ההערכה היא שהתרגיל יתקיים למרות הקריאות מצפון קוריאה וניתן להעריך שהצפון קוריאנים שאיימו לשגר טילים לכיוון גואם ישגרו טילים קצרי טווח או לטווח בינוני כדי להעביר את המסר שהם לא מרוצים".

גם כשהוא מתבקש להשוות את ההצהרות משנה זו לעומת השנים הקודמות לא מוצא ד"ר לבקוביץ' סיבה מיוחדת לבהלה. הוא מזכיר שהצהרות לוחמניות במיוחד אפיינו גם את השנים הקודמות. "בעבר הם הבטיחו להעלות באש את סיאול וזה לא קרה. השינוי היחיד לעומת העבר זו ההגעה של הצפון קוריאנית ליכולת שיגור טילים בליסטיים לטווח ארוך והיכולת שלהם למזער את ראש הנפץ הגרעיני, אבל למרות ההתקדמות הטכנולוגית הצפון קוריאנים לא מתכוונים לשגר טילים כאלה כי זה עלול להביא לסוף המשטר שלהם, במיוחד לנוכח נוכחותו של דונלד טראמפ בבית הלבן, והוא רמז שהוא עלול להגיב באש וגופרית".

להערכתו של לבקוביץ' גם למנהיגים מסוגו של מנהיג צפון קוריאה יש רציונאל שמנחה אותו ועליו ניתן להיסמך. "הצפון קוריאנים אמרו שהם צריכים להראות עוצמה מול האיום האמריקאי, כי ללא נשק גרעיני הרתעתי יאיימו עלינו. לכן הם שוכנעו להתגרען, כדי שיתייחסו אליהם בכבוד הראוי. הבעיה היא שמשטרים דיקטטוריים הלוגיקה שלהם מתרחבת מבחינת חיסול יריבים פוליטיים. המנהיג הנוכחי התעלה על אביו וסבו והוא מחסל על ימין ועל שמאל קרובי משפחה שמהווים איום, כך שיש לוגיקה מסוימת ביחס להישרדות והמחיר שמוכנים לשלם עליה".

להערכתו של לבקוביץ' המתיחות הנוכחית תסתיים ברמת ה'טיל בשטח פתוח'. "יהיה קשה לשכנע אותם לוותר על הנשק הגרעיני שלהם כי זה הביטחון האחרון שלהם ואין להם כל תמורה שתשכנע אותם לוותר על זה. השינוי של השבועות האחרונים זה הדלפות של מידעים שמגבירים את הלחץ על צפון קוריאה, כמו המידע על כך שרוסיה או אוקראינה העבירו מנועים לטילים, שיורט נשק כימי בדרך לסוריה. זו הפעלת לחץ על צפון קוריאה שתמתן את ההתנהלות שלה. יש כאן הצהרות שהתקשורת מלבה אותם יותר מהעבר. התקווה היא שכל אחד יעשה את השריר שלו ונעבור למשבר הבא".

לדברי לבקוביץ' המדד שדרכו ניתן לזהות שהשגרה הדרום קוריאנית נשמרת היא בורסה היציבה שם באופן יחסי, למרות כל הצהרות המלחמה המתקרבת.

באשר לתרומתו של טראמפ להתחממות האזורית, אומר ד"ר לבקוביץ' כי השינוי בין המציאות הנוכחית לזו שבתקופת אובמה היא החשש של מדינות אסיה משאלת המדיניות של טראמפ כלפי משברים באסיה, אך עם זאת ברור גם לחוששים שלמרות הציוצים של טראמפ לאיש אין אינטרס לצאת למלחמה שברור כיצד תתחיל ולא ניתן לנחש כיצד תסתיים, "המחיר עלול להיות מאוד כואב, מאות אלפי הרוגים ופגיעה בכלכלה של מדינות אסיה ובכלכלה האמריקאית".

באשר לאיומים על גואם סבור ד"ר לבקוביץ' כי גם כאן העניין לא ייחתם בשיגור טילים על האי אלא לכל היותר בשיגור טילים אל הים על מנת שלא להגיע למציאות שעשויה להיות הרסנית עבור השלטון הצפון קוריאני.