ארכיון
ארכיוןצילום: Hadas Parush/Flash90

כתב אישום הוגש נגד ערבי בן 17, תושב מזרח ירושלים, שייצר מטעני צינור לביצוע פעולות טרור.

על פי כתב האישום, בעקבות חיסולה של בת דודתו המחבלת בפיגוע דקירה, החליט הערבי לייצר מטעני צינור במטרה להפעילם ולהשליכם לעבר אנשי כוחות הביטחון המוצבים במחסום קלנדיה.

כדי להוציא את תוכניתו אל הפועל, ביקש הנאשם מחברו, בן 17 אף הוא, כי ירכוש עבורו 100 כדורי 16-M. זמן מה לאחר מכן, בעקבות בקשת הנאשם, פנה החבר לאדם שלישי ורכש ממנו את הכדורים.

הנאשם פגש בחברו, נטל ממנו את הכדורים ושילם לו תמורתם. בהמשך, הנאשם וחברו הלכו לשטח פתוח סמוך לביתו של הנאשם, שם אספו את תכולת תרמילי הכדורים (אבק שריפה).

כחצי שנה לאחר מכן, נפגשו השניים בקלנדיה והנאשם ביקש מחברו כי ירכוש עבורו 70 כדורי 16-M. החבר רכש מהאדם השלישי 60 כדורי 16-M פגומים, ובהמשך נתן אותם לנאשם ששילם לו עבורם.

לאחר מכן אספו השניים את תכולת התרמילים של הכדורים. באותו היום, רכש הנאשם, יחד עם חברו, 2 קופסאות זיקוקים, שמכילות, כל אחת מהן 25 זיקוקים. לאחר רכישת הזיקוקים, ובהתאם לסיכום ביניהם, רכש חברו של הנאשם בחנות סמוכה 6 צינורות באורך 15 ס"מ ותריסר פקקי איטום, ואילו הנאשם הביא עמו את אבק השריפה, וכן תערובת שקית מסמרים אותה הכין מבעוד מועד, ויחדיו פנו לשטח הפתוח.

בהמשך, מילאו השניים את הצינורות באבק השריפה של הכדורים ושל הכדורים הפגומים, באבק השריפה של הזיקוקים ובמסמרים, סגרו את הצינורות בפקקי האיטום, והניחו בפתחו של כל צינור פתיל הצתה, אותם נטלו מהזיקוקים.

לאחר שייצרו 6 מטעני צינור, השניים נפרדו, והנאשם נטל את המטענים עמו בשקית, וכן את יתרת אבק השריפה. כעבור 4 חודשים בערך, השניים נפגשו שוב בשטח הפתוח וייצרו עוד 3 מטעני צינור.

הפרקליטות ביקשה לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים.