
הדיון בעתירתם של מארגני ההפגנה מדי שבת בכיכר גורן בפ"ת חודש לאחר הסכמה, ובמהלכו הציעו שופטי בג"ץ למשטרה ולמארגני ההפגנה מתווה פשרה.
על פי המתווה שהוצע לצדדים ההפגנה בכיכר גורן, הממוקמת בשכונת מגוריו של היועץ המשפטי לממשלה תוגבל ל-500 איש, ואילו יתר המפגינים יופנו לפארק שמול הקניון הגדול בפ"ת.
נציג המשטרה בדיון אמר כי ככל שמדובר בפשרה זמנית המשטרה מוכנה לכך, אולם היא דורשת לצורך העניין שיתוף פעולה מצד מנהיגי המפגינים.
עו"ד אליעד שרגא, איש התנועה לאיכות השלטון, דחה את ההצעה שהציגה נשיאת בית המשפט העליון ודרש כי מספר המפגינים לא יוגבל.
"לא נסכים להגבלת מספר האנשים. זה לא אפשרי. אנחנו יכולים להתחייב שנעמיד סדרנים, דבר שגם ככה נעשה בעבר", ציין שרגא.
בסיכום הדיון ציינה השופטת חיות כי לאור חוסר ההסכמה על מתווה פשרה תינתן החלטת ביניים בנוגע למצב עד להכרעה בעתירה, ובהמשך ינתן פסק דין בעתירה לגופה.