129 הרצלים
129 הרצליםצילום: יחצ

120 שנים לקונגרס הציוני הראשון

120 ישראלים, הקרויים בשמות הרצל, הרצליה, הרצלה והרצלינה, וביניהם מפקד חיל האוויר שלעבר, האלוף במיל. הרצל בודינגר, נהג אוטובוס דן בקו 40, הרצל ביטון, 58, שנפצע קשה כשנלחם במחבל שדקר אותו בעודו נוהג באוטובוס בתל-אביב, בינואר 2015, והדליק משואה ביום העצמאות האחרון התקבצו ביום חמישי האחרון בבית חיל האוויר בהרצליה, לחגיגות 120 שנים לקונגרס הציוני הראשון, והצטלמו על רפליקה של המרפסת עליה עמד בנימין הרצל, חוזה המדינה, בקונגרס הציוני הראשון בבאזל.

ההרצלים, מרוגשים מהמחווה, עלו איש בתורו אל הבמה, שם הוענקה להם מדליה שהונפקה לכבוד האירוע על ידי ההסתדרות הציונית העולמית.

בדברי הברכה אמר יעקב חגואל, סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית: "אירוע זה, בנוכחות כל האזרחים היקרים שקרויים על שמו של הרצל – חוזה וחולם הציונות והישראליות, הינו עוד חוליה בשרשרת אירועים המתקיימים במלאת 120 לקיומו של הקונגרס ומסמל את נצחיותה של הציונות. ניתן להסתכל לאחור בסיפוק על מה שנעשה עד כה ולהמשיך לשעוט קימה והלאה לטובת קידום המודעות לעשייה הציונית, שהיא בבסיס קיומנו."

נחשפו מקוואות בית הכנסת הגדול בווילנה

בשבועות האחרונים חשפה משלחת של ארכיאולוגים שניים ממקוואות המתחם.

תגלית מרגשת: צוות של ארכיאולוגים ישראלים מרשות העתיקות, ליטאים ואמריקאים חשף בחודש האחרון את שרידיהם של שני מקוואות אשר שימשו את באי בית הכנסת הגדול בוילנה, היום בירת ליטא. בית כנסת זה, שהיה ליבה הפועם של קהילת וילנה במשך מאות שנים, נחרב כליל בשואה, ואולם עדויות לקיומם של חללים תת קרקעיים שהתגלו במקום במחקר שבוצע בשנה שעברה, הובילו לחפירה במקום ולחשיפת המקוואות כעת.

צילום:רשות העתיקות

בית הכנסת הגדול של וילנה, היה הלב הפועם של התנועה היהודית הליטאית, והוא כלל את בנין מועצת הקהילה, 12 בתי כנסת ובתי מדרש, מקוואות, דוכני בשר כשר, את בית המדרש של הרב אליהו- הגאון מווילנה, ועוד.

המתקנים שנמצאו מתוארכים לראשית המאה ה-20, ולהם קירות ורצפות מרוצפים, מדרגות המובילות אל הבריכה המקווה, ואוצר (בריכת עזר) המשמש לאיסוף מים עבור המקווה, כדי להפוך אותו כשר לטהרה.

לדברי החוקרים, "תגליות אלה מוסיפות מימד חדש להבנת חיי היומיום של יהודי ווילנה, ובוודאי יספקו מוקד חדש להבנת המורשת התרבותית האבודה של הקהילה היהודית של וילנה".

שקיפות בטיסות

אתר התיירות הישראלי "אקספלורר" משיק בימים אלו מנוע חיפוש מלונות חדש, שיביא מהפיכה של שקיפות לעולם התעופה כשהוא חושף את כל הכוכביות הקטנות ומציג מראש מה כלול בטיסה. כעת, מתכוונים היזמים להביא את מהפיכת השקיפות לעולם המלונאות, ובתוך כך לשפר את המחיר, תנאי התשלום והשירות ללקוח.

האתר, שהוקם כמיזם צרכני במימון עצמי על-ידי שני חברים לטיולים, הגיע בתוך כשנה מהשקת מנוע הטיסות לרבע מיליון גולשים בחודש עם מכירות בגובה מיליוני דולרים. כעת הוא מכוון אל המוצר המשלים של הטיסות, הלינה, עם כלים שמרחיבים את יכולת הבחירה של התייר הישראלי.

תפריט חדש במסעדת West Side

בימים אלו השיקו במסעדת West Side בניצוחם של השפים איתן מזרחי ועמרי כהן, המוקמת במלון רויאל ביץ' תל אביב, תפריט קיץ חדש, שנותן דגש לחומרי הגלם העונתיים, לצד המנות האהובות והמוכרות.

השרות נפלא והשניים יחד עם כל הצוות עושים עבודה תיירותית נהדרת עם כל האורחים.

בתפריט החדש ניתן ליהנות ממגוון מנות ראשונות קרות, כגון: טרטר טונה אדומה וקונסומה אבטיח הכולל, קמפרי, בזיליקום, נענע, שברי מרנג מלוח, גבינת יוזו ואבטיח כבוש (65 שקלים), סלט עוף מזרח ומערב ועוד.

צילום:יחצ

בין המנות העיקריות ניתן למצוא; עוף בקראסט ווסאבי של פרגית צלויה, קרם אפונענע וכוסברה, קוביות קולורבי וקרם קוקוס, פילה לוקוס וחצילים קרם חציל לבן, בוקסות חציל, סלט עדשים חם וטחינה שחורה, סלמון במרינדה קרם בטטה לבנה, סלקים אפויים על מלח, שימג’י בגלייז טריאקי ופרח זוקיני בטמפורה ועוד.

חקלאות ציונית

שילה ויעקב גרובר נפגשו בקיבוץ אורים התאהבו והתחתנו . בעקבות טיול השניים החליטו להקדיש את חייהם לגידול של קקטוסים וסקולנטים. למרות הקוצים שבדרך, כיום הם מתפעלים בתלמי יוסף על גבול הרצועה, חווה ענקית של קקטוסים המשתרעת על שטח של 80 דונם ובה מעל 3,000 זנים של מיני צמחים, מתוכם כ-40 דונם של צמח ההודיה, הידוע בסגולותיו כתוסף תזונה לתחום ההרזיה.

כיום הם מגדלים כארבעים דונם של גידול הודיה מזנים שונים, לצד עוד 3,000 מינים של אוסף צמחים נדירים למכירה פרטית - סה"כ 80 דונם של חקלאות ציונית.

צילום:יחצ