איילת שקד
איילת שקדצילום: יוני קמפינסקי

שרת המשפטים איילת שקד מתחה הבוקר (ג') ביקורת על בג"ץ בשל פסיקתו ולפיה ההסדר להרחקת מסתננים מרצון למדינה שלישית הוא חוקי, אך לא ניתן לכלוא מסתננים המסרבים להרחקה.

"אני מציעה שבג"ץ יתעסק בשפיטה וממשלת ישראל תתעסק במדיניות", אמרה שקד בראיון לגלי צה''ל. "זה שבג"ץ אישר את ההעברה למדינה שלישית, גם ללא הסכמה זה כבר דבר חשוב. אתמוך בשר הפנים".

בדבריה הסבירה שקד כי בג"ץ העניק פרשנות שונה להסדר הממשלתי שהתגבש בסוגיית המסתננים. "הממשלה עשתה הסכמים עם אותן מדינות שלישיות. המדינות הללו מודעות לתנאי ההסכם. הן מודעות שהמסתננים ייכנסו למתקן כליאה אם לא ייאותו לצאת מהמדינה.

"לפי הפרשנות שלנו זו לא התחכמות. בג"ץ סבר שיש לתקן את המנגנון. לכן לא נותרה לנו ברירה אלא לתקן את ההסכם עם המדינה השלישית או להחיל תיקון חקיקה כפי ששר הפנים רוצה".

לדברי שקד, "האחריות בסופו של יום היא על כתפי ממשלת ישראל ולכן היא יצרה את מנוף הלחץ הזה. בג"ץ שמט לנו את המנוף הזה ואנחנו נחזיר את זה".

שקד התייחסה לחברי הכנסת גליק ומועלם שעלו הבוקר להר הבית ואמרה כי היא אינה עולה להר הבית. "אני אישית לא עולה כשרה להר הבית אבל אני מכבדת כל חבר כנסת המעוניין לפעול לפי מצפונו בעניין הזה", אמרה.