ריבלין עם ראש ממשלת מקדוניה
ריבלין עם ראש ממשלת מקדוניהצילום: מארק ניימן/לע"מ

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, נפגש הבוקר (ראשון) עם ראש ממשלת מקדוניה, זורן זאייב, במסגרת ביקורו הרשמי בישראל.

הנשיא קיבל בחום את ראש הממשלה ובירך את המשלחת כולה על ניצחון קבוצת הכדורגל הלאומית במשחקי מוקדמות המונדיאל אמש.

הנשיא ציין, "כמו בכדורגל, ניהול ממשלה הוא עניין של עבודת צוות, בלי עבודת צוות אתה לא יכול לעשות שום דבר".

ריבלין הדגיש את חשיבות היחסים בין שני העמים ואמר: "אני יודע שהיחסים בין שתי המדינות שלנו מתחזקים מידי שנה, ואני מקווה שנוכל להעצימם אף יותר. זוהי לא רק חברות בין הממשלות והמדינות, זוהי חברות בין העמים ואנו מעריכים זאת מאוד".

ראש ממשלת מקדוניה הודה לנשיא על קבלת הפנים החמה ואמר: "אנחנו מאוד שמחים להיות בישראל. אני כאן עם שרים ופקידים מהממשלה שלי, ואנו מקווים לשיתוף פעולה נעים ופורה בעתיד. אנו תמיד נתמוך בחברים שלנו, וישראל היא אחת מהחברות הטובות ביותר של מדינתנו".

ראש ממשלת מקדוניה דיבר על תקוותו ללמוד מישראל במהלך ביקורו ואמר, "בביקור זה נפגש עם אנשי עסקים ועם מנהיגי הממשלה. אלו יהיו הזדמנויות חדשות עבורנו ללמוד מהיתרונות של ישראל, במיוחד בתחומי יצירת מקומות עבודה חדשים, בתחום ההיי-טק, בחיבור עם הצעירים, וכן ללמוד מגישות חדשות בחקלאות בישראל".