ציצית צמר. ארכיון
ציצית צמר. ארכיוןצילום: מרסלו סיס, פלאש 90

הנחייה חדשה בצה"ל, אוסרת על חיילים ללבוש ציצית צמר במהלך מסעות צבאיים במידה ויש דרגת חום מס' 3, כך פורסם הבוקר (ראשון) ב'קול ברמה'.

נ' חייל ב'גבעתי' הדגיש בראיון כי זו הנחיה שנובעת מבורות ולאו דווקא מרצון להצר את צעדיהם של חיילים דתיים המקפידים בנושא.

"ברגע שראו שאני מתעקש, מפקדיי העלימו עין", סיפר החייל בראיון בעילום שם לתחנה.

הרב רם ראב"ד, רב חיל האויר לשעבר שעזב את צה"ל על רקע חילוקי דעות בנוגע לנעשה במסלולי שח"ר, תקף את ההנחייה החדשה וטען כי היא מקוממת.

"יש כיום מגמה של מפקדים שמחפשים לרדת לחייהם של חיילים שומרי תורה ומצוות", טען הרב ראב"ד, "הצבא צריך להחליט אם הוא רוצה חיילים דתיים אצלו או לא".

דובר צה"ל מסר בתגובה "בעומסי חום כבדים קיימת סכנה למכות חום ולכן חשיבות רבה לנושא הלבוש וההתנהגות בעת עומסי החום. על פי המלצת הגורמים הרלוונטיים, חייל אשר מעוניין ללבוש ציצית צמר רשאי לכך. במקרים קיצוניים של עומס חום בדרגה 3 ומעלה, בהם יש חשש כבד לסכנת חיים, הרבנות הצבאית מספקת ציצית מסוג דרייפיט לחיילים כדי שיוכלו לקיים את אורח חייהם כראוי".