ביום רביעי השבוע יתקיים במגרש הכדרוגל העירוני של שדרות כנס תשובה והתעוררות לקראת ראש השנה שבשיאו יתקיים שיעור של הרב שמואל אליהו ומופע של הזמר חיים ישראל, קודם למופע המרכזי יתקיימו שיעורים של מיטב הרבנים בישיבת ההסדר בעיר.
סגן ראש עיריית שדרות אלעד קלימי מספר לערוץ 7 על שיתוף הפעולה בין כל האוכלוסיות דווקא בחודש אלול, "יש לנו הרבה מאוד פעילויות כנסים וסיורים לירושלים והכל מתוך שיתוף פעולה של כל הגורמים כולל האגף לתרבות תורנית ישיבת ההסדר מכללת חמדת דרום ועמותת ראות שדרות".
קודם למופע המרכזי של הזמר חיים ישראל ושל הרב שמואל אליהו יתקיימו שיעורי תורה בישיבת ההסדר וכל התושבים מוזמנים, "השנה הפקנו משהו מיוחד עם שלושה מסלולים לגברים נשים ונוער ושעור מרכזי של הרב שמואל אליהו עם הופעה של הזמר חיים ישראל שירטיט אל הלבבות בפיוטי סליחות".
לדבריו שדרות יודעת בשנים האחרונות תנופת התפתחות גדולה, "מאז צוק איתן יש הגירה חיובית אל העיר, שכונות חדשות מוקמות ויש גם פעילות קהילתית ותרבותית עשירה. מאז כניסתו של אלון דוידי ללשכת ראש העיר, העיר בתנופת התפתחות גדולה ואנשים מצביעים ברגליים. שדרות היום מובילה בכל התחומים כולל בחינוך והאגף לתרבות תורנית שאני עומד בראשו מפיק אירועים רבים, בקיץ האחרון היו כאן אירועי תרבות רבים וקייטנות סוף הדרך".
קלימי מדגיש כי שדרות היא עיר שיודעת לתת יחס אישי לכל תושב, "יש כאן חרדים דתיים מסורתיים מרוקאים קווקזים וגם אלה שמכונים חילונים יש להם רגש חם ליהדות שדרות עיר חמה שיודעת לחבר את כל התושבים".