מסלול חדש של הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה ובתיאום עם משרד האוצר, יוצא לדרך.
המסלול נועד להגביר את התחרות בענף הלחם מקמח מלא, באמצעות סיוע ממשלתי, אשר יביא להגדלת היקפי הייצור והגדלת מספר המאפיות בעלות כושר ייצור תעשייתי (מאפייה תעשייתית).
ברשות להשקעות מציינים כי תחרות בענף זה, תביא לייצור מוצרים מקמח מלא באיכות גבוהה יותר, לייצור מגוון מוצרים ולהוזלת מחיר הלחם מקמח מלא לכלל האוכלוסייה. התמריץ הממשלתי נועד לעודד יזמים להקים מאפיות תעשייתיות וכן לסייע למאפיות קטנות ובינוניות לשדרג עצמן למאפיות תעשייתיות.
כיום מקטעי ייצור הלחם ושיווקו לשוק הקמעונאי הם בעלי מאפיינים אוליגופוליים, כאשר שוק זה נשלט על-ידי שלוש הקבוצות הגדולות: אנג'ל (כ- 40%), ברמן (כ- 28%) ודווידוביץ-מרחבית (כ- 20%) (המקור: נתוני שוק נילסן 2016).
אלו מחזיקות במאפיות בשותפויות או בעלויות צולבות, כאשר המאפיות הקטנות לא מהוות תחרות משמעותית. המסלול החדש צפוי לצאת לדרך בשבועות הקרובים.
אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, ציין "נגישות למזון בריא ומזין יותר, היא זכותו של כל אזרח ולפיכך המדינה חייבת לבצע מהלכים בכדי להוריד את מחיר הלחם המלא, הבריא יותר וזאת אנו עושים היום, כאשר המטרה היא להביא להוזלת מחירי הלחם המלא בכ-30-40 אחוזים. גם לרשתות השיווק חלק חשוב ואני קורא להן לגלות אחריות ציבורית, לקחת חלק במהלך ובהורדת המחירים ולפעול יחד למען בריאות הציבור והוזלת מחירים".
נחום איצקוביץ', מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה, הוסיף "אנו מאמינים כי ככל שתגבר התחרות, מחירי הלחם מקמח מלא יוזלו. מהלך תחרותי זה הינו הרביעי במאמצי הרשות להשקעות לקדם מסלולי תחרות בענפים ריכוזיים שונים (חלב, בשר בקר טרי כשר, מאפים ללא גלוטן, לחם מקמח מלא)".