
באתר הכנסת חסרים פרוטוקולים של שלוש ישיבות של הוועדה לצדק חלוקתי ושוויון חברתי בראשות ח"כ מיקי זוהר מהליכוד. לגמרי במקרה, אלה דיונים שארגוני הנשים רצו מאוד למנוע את קיומם להשתיק.
הישיבה הראשונה נערכה ב-20.3.17 תחת הכותרת "בחינת היעדר מענים למצוקות גברים בפריפריה". השנייה והשלישית נערכו ב-6.7.17 וב-10.7.17 תחת הכותרת "הטיפול בתלונות שווא: האם גברים שווים בפני החוק?"
שלוש הישיבות עסקו בפגיעה בזכויותיהם של גברים. ארגוני הנשים ניסו למנוע את עצם קיומן של הישיבה השנייה והשלישית, ופנו לצורך כך ליועץ המשפטי של הכנסת. ואולם, ח"כ זוהר הצליח, בפעולה משותפת עם ח"כ יואב קיש, יו"ר ועדת הכנסת, לקיים את הישיבה בכל זאת, לאחר שהגיש הצעה לסדר יום בנושא, וההצעה אושרה במליאה.
בצילומי מסך מתוך אתר הכנסת ניתן לראות את פירוט תיעודי הווידיאו של הוועדה, שמכיל את הישיבות הנ"ל, ואת פירוט הפרוטוקולים שמדלג עליהן. כך לגבי הישיבה ב-20 במרץ:


וכך גם לגבי הישיבות ב-6 וב-20 ביולי:


מדרג הפקידות בכנסת נמסר כי הפרוטוקולים לא מופיעים בגלל עניינים הקשורים לחיסוי עדויות ובגלל הפגרה. הם מסרו אתמול (רביעי) כי העניין מטופל כעת והפרוטוקולים יופיעו "עוד היום", אבל הדבר לא התרחש. הקוראים מוזמנים לחפש את הפרוטוקולים כאן.
באשר לטענה לגבי הצורך בחיסוי עדויות:
בדיון השני (6.7.17) לא היו כלל אנשים שהעידו על המקרים האישיים של עצמם ולא היה כל צורך בחיסוי.
אחד הדוברים בדיון הראשון, ואחד הדוברים בדיון השלישי, אכן סיפרו על המקרים האישיים שלהם. ואולם, העדויות הללו מופיעות ממילא בתיעוד הווידיאו שעלה לאתר הכנסת מייד לאחר קיום הדיונים. אם ישנו צורך לחיסוי עדויות, הרי שצריך היה קודם כל לערוך את תיעוד הווידיאו, שממנו קל לזהות את הדוברים גם אם אינם מזדהים בשמם.
מכל מקום, עריכת הפרוטוקולים בכדי להסיר פרטים מזהים של דוברים היא פעולה שאמורה לקחת כמה דקות, ואילו במקרה דנן מדובר על דיונים שהראשון שבהם התקיים לפני יותר מחצי שנה, והאחרים לפני יותר מחודשיים.
נציין כי בעוד שבקרב הח"כים הנבחרים יש רוב לגברים ולימין-מרכז, הרי שבדרג הפקידות של הכנסת יש רוב נשי מובהק, והשפעתם של ארגוני הנשים של השמאל הקיצוני בדרג זה מאפשרת פגיעה בהתנהלות הדמוקרטית של הכנסת. בעבר דיווחנו על מקרה בו מזכירות הכנסת מנעה שלא כדין מח"כ יהודה גליק להקים שדולה למען אבות גרושים.
הכותב הוא יו"ר תנועת המשפחה