''לתמוך בעם היהודי בכל מחיר"
''לתמוך בעם היהודי בכל מחיר"צילום: יח''צ

ההוריקן מריה הרס את הסטודיו שלהם ואת הציוד שבתוכו, הבית שלהם נפגע ובנמל התעופה לא היו טיסות.

למרות זאת, בני משפחת סולר מפורטו ריקו הצליחו להגיע לישראל כדי להשתתף בכנס סוכות של השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים.

לונה והייקליף סולר, תושבי הבירה סן חואן, הם רקדנים מקצועיים המשתתפים בקביעות בכנס סוכות. השנה, זמן קצר לפני שהיו אמורים להמריא לארץ כדי לנהל את צוות הרקדנים המשתתפים בכנס, היכתה הסופה בפורטו ריקו וגרמה לנזקים כבדים לאי. בין השאר התמוטט הסטודיו שלהם, עם כל הציוד שהיה בו. גם ביתם האישי ניזוק.

בני הזוג חששו כי ייאלצו לבטל את ביקורם בישראל, אך למרות זאת לא ויתרו והחליטו להגיע לירושלים עם ילדיהם בכל מחיר. בני הזוג סולר ינהלו את קבוצת הרקדנים בכנס, שבו משתתפים כ-6,000 תיירים נוצרים אוהבי ישראל מכל העולם.

"בכל האי אין חשמל ואין מים, ובגלל זה נמל התעופה מושבת ואין כמעט טיסות", מספר הייקליף. "היה לנו נס והצלחנו לתפוס טיסה ולהגיע לכאן כדי להיות חלק מהכנס. החלטנו לבוא לכאן ולהביע תמיכה בישראל".

סולר אומר כי לפורטו ריקו ייקח זמן רב להשתקם. "אין כמעט דלק, והממשלה אומרת כי רק עוד חצי שנה יהיה חשמל. אני מאמין שייקח שנה עד שפורטו ריקו תיבנה מחדש".

נשיא השגרירות הנוצרית הבינלאומית, ד"ר יורגן בולר, אמר "הייקליף ולונה מבטאים את התמיכה האמיתית והכנה של מיליוני נוצרים מכל רחבי העולם שמגיעים לישראל בכל מצב כדי לתמוך בעם היהודי בכל מחיר".