משלחת חב"ד עם בני הזוג נתניהו
משלחת חב"ד עם בני הזוג נתניהוצילום: ללא קרדיט

משלחת רשמית של נציגי חב"ד, בראשות יו"ר ניידות חב"ד וצבאות השם הרב דוד נחשון, והרב הראשי של אוקראינה הרב משה אסמן, הגיעה הערב (שלישי) לביקור המסורתי הסוכה שבמעון הרשמי של ראש הממשלה בירושלים והעניקה לבני המשפחה את ארבעת המינים.

הרב נחשון אמר לראש הממשלה נתניהו כי ארבעת המינים מייצגים את אחדות עם ישראל. רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, אמרה כי בנה אבנר מקפיד ליטול לולב בכל ימי החג.

בני הזוג נתניהו התעניינו בנעשה בחסידות חב"ד בתקופה האחרונה. הרב נחשון העניק להם סקירה מלאה על הפעילות של ניידות חב"ד וצבאות השם.

הרב אסמן הציג לנתניהו את מפת העיירה אנטפקה, אותה בנה אסמן בעצמו עבור הפליטים היהודים שנמלטו מאזורי הקרבות בין אוקראינה לרוסיה.

בשלב מסויים אמרו בני הזוג נתניהו כי שמעו שיש קטע וידאו שמראה את המפגש של ראש הממשלה עם הרבי בו אומר לו הרבי שהוא יהיה מול 119 בכנסת. מסתבר כי הם מעולם לא ראו את הסרטון ואף לא ידעו עד לאחרונה כי הוא ישנו.

אחד היועצים בלשכת ראש הממשלה מיהר למצוא את הסרטון באינטרנט באמצעות הטלפון ובני הזוג נתניהו ראו לראשונה את שני הסרטונים בהם מבטיח הרבי לנתניהו כי הוא ינצח כי הוא בצד של התורה וכן הסרטון בו אומר הרבי לנתניהו כי עליו לפעול להביא משיח וכי עדיין לא מאוחר מידי כיוון שנותרו עוד כמה שעות עד שהיום יסתיים.

למראה הסרטונים סף ההתרגשות הרקיע שחקים ונתניהו הורה לצוותו להפיץ את הסרטונים הללו בהקדם ברשתות החברתיות. הפגישה התארכה מאוד ונתניהו והרב נחשון החלו להחליף חוויות מהימים ההם.