
נשיא המדינה ראובן ריבלין יצא לדבר עם תושבי דרום תל אביב שהפגינו הערב (חמישי) מחוץ לבית הנשיא, במקביל לטקס השבעת נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות.
התושבים הפגינו בדרישה להוציא את המסתננים משכונותיהם ומחו על האפליה של בג''ץ נגדם.
הנשיא האזין לדבריהם ולסיפוריהם הקשים על המצב בדרום תל אביב והדגיש כי מדינת ישראל עושה בימים אלה כל שניתן על מנת למצוא פתרון למצוקתם. ״אני ער לטענותיכם וקשוב לבעיות המורכבות מאוד המלוות את מציאות החיים כפי שאתם חווים אותה״.
"אני נמצא בקשר עם גורמי הממשלה", אמר להם ריבלין. ''הלוואי והיו לי דרכים למצוא פתרונות. יש לנו בעיה לא פשוטה. יש צורך לטפל בבעיית המסתננים''. הנשיא ריבלין סירב לענות לשאלה מדוע אירח בביתו ילדי מסתננים.
מחוץ לבית הנשיא הפגינו גם תושבי משכונת נתיב האבות בגוש עציון שבתיהם יהרסו בקרוב. ״אני מקפיד לצאת, ככל שמתאפשר לי, לכל אזרח המפגין מחוץ לבית הנשיא״, אמר להם ריבלין והוסיף ״חשוב לי להאזין לכל אדם באשר הוא אדם שמגיע הנה, הבית הזה הוא ביתכם בדיוק כפי שהוא ביתי''.
כאמור, עשרות מתושבי דרום תל אביב יחד עם פעילי תנועת "אם תרצו" ואזרחים נוספים, קיימו הערב טקס השבעה אלטרנטיבי לנשיאת בית המשפט העליון הנכנסת אסתר חיות, מול בית נשיא המדינה בירושלים.
טקס ההשבעה האלטרנטיבי ביקש להמחיש את הניתוק הקיים בין פסיקות בית המשפט העליון לבין הציבור הישראלי, שתושבי דרום תל אביב הם מבין נפגעיו העיקריים.
במהלך טקס ההכתרה, נפרס שטיח אדום, הוצב כיסא מלכותי וכן הוכן כתר, מתוך כוונה להדגיש מי היא המלכה האמיתית של מדינת ישראל.
תושבי דרום תל אביב, נתניה, פתח תקווה, נתיב האבות, עמונה ומפוני עפרה יחד עם משפחות שכולות ותנועת "אם תרצו", קראו לנשיאה הנכנסת לבוא ולהתייצב בטקס ההכתרה ודרשו להפסיק את המדיניות המפלה של בג"ץ נגדם.
לדברי המפגינים, בית המשפט העליון החליף את ממשלת ישראל, ופסיקותיו פוגעות יום יום באזרחי המדינה. המפגינים נשאו שלטים וקראו: "אסתר חיות תחזירי את השפיות", "העם דורש בג"ץ ישראלי. וכן "נשבעים לעמוד מול עריצות הבג״ץ'' ו-"נשבעים לשחרר את השכונות מהכיבוש האריתראי-סודני''.
שפי פז, מראשי מטה המאבק של תושבי דרום תל אביב, אמרה "באנו היום להפגין בשעת ההשבעה של הנשיאה החדשה של בית המשפט העליון, כדי להגיד לה שמאסנו בפיראטיות המשפטית של בג״ץ ובעריצות של מערכת המשפט.
''באנו להציב בפניה מראה באמצעות טקס השבעה אלטרנטיבי האומר: 'אני אסתר חיות נשבעת לשמור אמונים לעם ישראל ולמדינת ישראל ולהעמיד לנגד עיני את טובת אזרחיה על פני טובת צריה וצורריה'.''
פז הזכירה כי "רק השבוע שחרר בית המשפט אריתראי מסומם ואלים, שזרק לבנה לראשו של עובר אורח בן 78, מכיוון שהפצוע היה ׳מבולבל׳ בעדות שמסר. למרות בקשת המשטרה, שיחרר בית המשפט את המסתנן חזרה לרחובות דרום תל אביב כדי לחפש את הקורבן הבא. עד מתי דמנו יהיה הפקר?!".







