
התערבות מיוחדת של שר הפנים, אריה דרעי, איפשרה לצעיר חרדי להינשא בלונדון, על אף שהשלטונות הבריטיים הורו מלכתחילה על גירושו מהבירה הבריטית מאחר ולא הייתה לו אשרה נדרשת.
על פי דיווח בעיתון 'ידיעות אחרונות' דבר המקרה נודע לשר דרעי וזה גייס למאמץ את משרד ראש הממשלה, משרד החוץ ואף את שגריר בריטניה בישראל, ולאחר שהודיע שהוא ערב באופן אישי לכך שהצעיר החרדי ורעייתו הטרייה יעזבו את בריטניה ויגיעו לישראל בתוך עשרה ימים התקבלה הסכמה לקיום חתונתם של השניים.
העיתון מספר כי "על פי החוק הבריטי, אזרח זר שמגיע למדינה כדי להינשא לאזרחית חייב להצטייד מראש בוויזה לנישואים אזרחיים. תלמיד הישיבה החרדי, יוסף גולדנברג מלוס־אנג'לס, אמור היה להינשא ליעל נעמי מאיימראן מגייטסהד שבצפון־מזרח אנגליה, אלא שבקשת הוויזה שלו נדחתה".
על אף הסירוב הבריטי הגיע הבחור ביום חמישי האחרון לבריטניה. "הוא נחת בשדה התעופה הית'רו במטרה לעלות על טיסת המשך לניו־קאסל. בביקורת הגבולות הוא נשאל למטרת ההגעה והשיב בתמימות: "אני בא לעשות חופה יהודית". התשובה הזאת זיכתה אותו בשלושה ימי מעצר במתקן הכליאה בהית'רו אחרי שפקיד הגבולות הודיע לו כי הוא מסורב כניסה".
לבקשת משפחתו של הצעיר נכנס השר דרעי בעובי הקורה ולאחר בירור שאכן לזוג כבר נשכרה דירה בישראל הודיע לבריטים כי הוא ערב לשובו לישראל עשרה ימים לאחר החתונה והאשרה המיוחדת והזמנית ניתנה לו.
העיתון מדווח כי בעקבות ההסכמה הובא החתן ישירות אל החופה שהחלה באיחור של שעה וחצי.