ריבלין בעיר הבה"דים
ריבלין בעיר הבה"דיםצילום: מארק ניימן, לע"מ

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, ביקר היום (שלישי) בבסיס קריית ההדרכה (עיר הבה"דים) בנגב.

במהלך הביקור קיבל הנשיא סקירה על תכנית המעבר של צה"ל דרומה, ועל תרומתה של קריית ההדרכה כחלוצה במהלך הלאומי. בנוסף הוצגו לנשיא יכולות ההדרכה הגבוהות שקריית ההדרכה מציעה על מתקניה השונים.

את הנשיא ליוו מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (במיל') אודי אדם, סגן הרמטכ"ל אלוף אביב כוכבי, ראש מנהלת צה"ל דרומה תא"ל איציק כהן ומפקד קריית ההדרכה אל"מ אבי מוטולה.

במהלך הסיור התייחס נשיא המדינה להשמדת מנהרת התופת שביצע צה"ל אתמול. ״צה״ל משכיל לשלב יכולות באופן שמוכיח לנו שוב לאיזה פסגות ניתן להגיע כשעובדים יחד״.

עוד אמר הנשיא, ״אמש הוכחתם לנו שוב שיש על מי לסמוך. ביצעתם פעולה חשובה שהעבירה מסר ברור - לא נקבל התגרות מעל ומתחת לפני הקרקע אנחנו נפעל ונבלום את כל מי שמבקש לפגוע בנו״. הנשיא הדגיש שבביקוריו בצה״ל הוא מבין שוב ושוב כי ״אין דבר כזה שצה״ל לא יכול.״

בהתייחסו לעיר הבה״דים אמר הנשיא: "כאן משתלבות המשימות של מדינת ישראל. הפרחת הנגב, ההיאחזות בנגב, לצד היכולות של צה״ל לבוא ולהתכונן לכל מערכה ולכל אתגר העומדים והעומדות בפני מדינת ישראל''.

בביקורו אמר הנשיא כי מעבר צה"ל לנגב הוא פרויקט לאומי שמגשים את חזונו של בן גוריון והביע את תקוותו שהמעבר יביא עמו איכויות אנושיות וטכנולוגיה חדשנית שאף יובילו שינוי משמעותי בנגב כולו.

"הצלחת הפרויקט כולו דורשת מעטפת שלמה ועליו להיות מגובה בפתרונות תחבורה רלוונטיים, חינוך, בריאות ותרבות שיחזקו את ערי האזור, באר שבע, ירוחם ודימונה", אמר הנשיא והוסיף "ההתחדשות בעיר הבה"דים מאפשרת לצה"ל לקצר הכשרות, לשלב אלמנטים הדרכתיים וטכנולוגיים מהמעלה הראשונה וכן להעניק לחיילינו תשתית ראויה לשירות משמעותי".

בתחילת הסיור ערך הנשיא תצפית מנקודה המשקיפה על קריית ההדרכה כולה, וקיבל סקירות על הקמת הקריה ועל השותפים הרבים שלקחו חלק בפרויקט הלאומי ושיבח את המהלך שהוביל משרד הביטחון.

לאחר מכן ביקר הנשיא בבית הספר לרפואה וצפה בהדרכת סימולטור במהלכה תרגלו החיילים טיפול באירוע רב נפגעים. "על כתפיכם אחריות כבדה", אמר הנשיא בסיום התרגול לחובשים לעתיד ולמדריכיהם, שמע מהם מהיכן הגיעו אל הקורס ואיחל להם הצלחה רבה. בסיום הביקור סייר הנשיא בקריית הספורט המרשימה, ושוחח עם החיילים המתאמנים במקום.

היום מאכלסים את הקריה קרוב ל-9,000 חיילות וחיילים וכך הופך הבסיס לעיר השלישית בגודלה בנגב.