
דיון סוער נערך בוועדת הכנסת בסוגיית ההגבלות שמטיל היועץ המשפטי על סמכויות הכנסת להקים ועדת חקירה על ציר הכסף של קרנות השמאל.
הדיון הפך לוויכוח על כוחם המופרז של היועצים המשפטיים והשופטים המנטרלים את יוזמות הממשלה והעיריות בהן הם ממונים.
במהלך הדיון תקף ח"כ ישראל אייכלר בחריפות את מה שכינה "טבעת החנק שמטילים היועצים המשפטיים על עובדי הציבור".
"היועץ המשפטי של הכנסת הוא אדם ראוי ואני מעריך את פועלו. זכותו אף להסביר ולפרט את מגבלות החוק והתקנון. חובתנו להחליט לדחות או לקבל את דעתו, אך אין לו סמכות להגביל את סמכויות הכנסת. זה לא סתם מאבק סמכויות בין הכנסת לבין המשפטנים. מדובר כאן בסכנה קיומית לאזרחי המדינה שעלולים להיקלע למלחמות רחוב בין אוכלוסיות בגלל המשפטנים והשופטים. משפטנים שאינם חייבים לאיש, מבטלים חוקים ומבעירים אש במושבות ישראל", אמר.
בדבריו הוסיף כי "שיטת המשטר הדמוקרטי מקיימת את המדינה מול מדינות העולם. הדמוקרטיה מאפשרת קיום משותף של אוכלוסיות שונות וזרות. גם בן גוריון שנחשב "הדיקטטור הגדול" הבין שבלי הרב יצחק מאיר לוין ובלי המפד"ל של משה חיים שפירא לא תתאפשר הקמת מדינה. זאת למרות שהיה לו רוב גדול וכוח רב. בהרמוניה הדמוקרטית הזו היועצים המשפטיים מחבלים ממש".
"בזמן האחרון כל מיני גורמים קיצוניים אנטי דתיים ואנטי לאומיים הצליחו לערער את סמכותם של הכנסת והעיריות להכריע בענייני ציבור ולנהל את המדינה. החכמה היא לדעת לפשר בין אוכלוסיות שונות וחלוקות ביניהם".
בתגובה לטענת אחד מחברי האופוזיציה לפיה יש להגביל את עריצות הרוב, השיב ח"כ אייכלר: "אנחנו אכן נלחמים גם נגד עריצות הרוב. אך גרוע מזה ומסוכן לא פחות הוא עריצות המיעוט. בית המשפט שלא נבחר בידי הציבור, מייצג מיעוט קטן ואלים השולט בתקשורת ומשליט את דעת המיעוט על הרוב".