מועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה כזכור לפרסם 'רשימה שחורה' של חברות ומפעלים ביהודה ושומרון ורמת הגולן שעימן, כך היא ממליצה, אין לקיים יחסי מסחר.
במעין תגובה לרשימה זו יוצא ארז צדוק, מנכ"ל קרן ההשקעות 'אביב ניהול קרנות' לביקור בקונגרס האמריקאי כדי להציג תכנית כלכלית שמבקשת לגייס את מדינות העולם להשקיע במפעלים ביהודה ושומרון.
ביומן ערוץ 7 שוחחנו עמו לקראת יציאתו לארה"ב ובפתח דבריו הוא מציין כי נסיעתו זו מגיעה לאחר ביקורים שקיים בפרלמנט האירופי ובפרלמנט הבריטי, שם הציג את תכניתו שלהערכתו פקחה עיניים ללא מעט חברי פרלמנט.
בעקבות הביקור בבריטניה "חבר מפלגת הלייבור שמע והגיע לביקור. הוא היה בהלם. הוא דיבר עם פועלים ערבים באזור התעשייה ברקן ושמע שהם משתכרים כמו היהודים ושיש מנהלי מחלקות ערבים. הוא ראה את הרכבים היוקרתיים שלהם וראה בעיקר דו קיום שליהודים וערבים יחד".
עוד מוסיף צדוק ומספר אודות ביקורו של איש הלייבור: "הוא הבין, גם בעקבות התכנית שהצגתי לו, שהרש"פ לא תתקיים ללא המפעלים הללו. הרש"פ לא מייצרת מקומות עבודה חוץ ממנגנוני הביטחון המושחתים שלהם. היחידים שמייצרים להם מקומות עבודה הם אנחנו. אין להם כלכלה וקיום בלעדינו".
על ביקורו המתקרב בארה"ב, ביקור אליו ייצא ביום ראשון בבוקר, הוא מספר כי בכוונתו להיפגש עם 15 חברי קונגרס וסנאטורים, "קצת דמוקרטים והרבה רפובליקאנים", ולהציג בפניהם תכנית ה"קוראת לארה"ב לתת מענקים לחברות שיקימו מפעלים ביו"ש".
"ארה"ב ואירופה נותנים מענקים לשיקום עזה ויו"ש אחרי כל מבצע צבאי, ואני אומר להם במקום זאת תנו לחברות שלכם שיקימו מפעלים ביו"ש. יש כאן עניין של קימות, של אחריות תאגידית. אלו חברות עם מודעות תאגידית גבוהה, הן מקימות את המפעלים באזור ששבו אבטלה גבוהה, אנשים במצוקה שחיים תחת שלטון מושחת של הרש"פ. אלו חברות שיעשו טוב לאזור הזה ויביאו לרווחה כלכלית,.
בביקורו מתכוון צדוק למקד את השיח סביב האפיק המקצועי כלכלי גרידא, אם כי הוא עצמו מבהיר כי באמתחתו אג'נדה מדינית ברורה שאותה הוא חולק עם שומעיו בישראל ואם שואלים אותו מעבר לים הרי שגם לשומעיו שם הוא יאמר את הדברים: "כל זה צריך לבוא במקביל להורדת ההסתה ובניה יהודית בכל מקום כדי להוריד מסדר היום את נושא המדינה הפלשתינית. כשאני שם אני הולך עם תכנית כלכלית, אבל אם שואלים אותי אני אומר את עמדתי. לא תקום כאן מדינה פלשתינית גם כי זה שלנו, וגם כי אין לזה היתכנות ביטחונית".
לטעמו של צדוק לאט לאט מחלחלת התובנה שנציג ההתיישבות מייצג בהחלט מיינסטרים ישראלי. "אנשים שמגיעים לכאן חושבים שההתנחלויות ואזורי התעשייה ביו"ש זה כמה פחונים. כשמבינים שמדובר בכמעט חצי מיליון תושבים ובחברות שנסחרות גם בארה"ב מבינים שזה משהו אחר".
מוסיף צדוק ומספר כי בביקורו באיחוד האירופאי ציין בפניהם שהדויטצ'ה בנק הגרמני שם את בנק הפועלים ברשימה שחורה של גורמים שאין לקיים איתם עסקים בעוד הוא עצמו היה הבנק הראשי של הגסטאפו שפיטר יהודים ומימן את מחנות ההשמדה, "הוא שיקבע שבנק הפועלים ברשימה שחורה בגלל סניף באריאל?", הוא שואל וקובע כי שאלות מהסוג הזה פוקחות את עיניהם של אירופים רבים.
עוד מציין צדוק כי החרמת התעשייה ביו"ש פוגעת בראש ובראשונה במתן מקומות עבודה לפועלים פלשתיניים. "ישנה הסכמה להקפיא את כל מה שלא צמוד דופן, אז הקפיאו את המפעלים. אתם משוגעים? טראמפ הוא איש עסקים שמבין את ערך התעשייה ואת כוחה של הכלכלה. לא ניתן להקפיא את התעשייה והכלכלה ביו"ש".
לדבריו טיעוניו נופלים על אוזניים קשובות, בעיקר לנוכח התמורות האחרונות בארצות האיחוד האירופי. "דיברתי עם חברים מבית הלורדים ולאט לאט הדעה שלהם משתנה. האלימות שגוברת אצלם, ההגעה של המוסלמים אליהם ועוד מבהירים להם שמדובר בעניין דתי שלא קשור לסכסוך. המטרה שלי בביקור בארה"ב היא גם היבט מעשי ולא רק הסברתי, לייצר לחץ דרך חברי הסנאט והקונגרס על טראמפ להוריד את נושא הקפאה מהתעשייה".
גורם אחד נראה שחסר במאבקו האישי של צדוק, ממשלת ישראל שאינה מעורבת במאמצים מהסוג הזה, וצדוק נשאל אם הוא חש כעס על המציאות הזו. "כן. זה מכעיס, אבל אין לנו זמן להתרכז בכעסים שלנו. אנחנו צריכים לשנות. חורה לי שאין לנו שר חוץ, חייבים משרד הסברה ואסטרטגיה עם שר במשרה מלאה". לטעמו מעורבות של גוף ממשלתי משמעותי שיכווין אנשים כמוהו במסעותיהם בעולם יוכל להניב הצלחות לא מבוטלות. לפי שעה זה לא קורה.