אריה דרעי
אריה דרעיצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו״ר מפלגת ש״ס, שר הפנים אריה דרעי, התייחס הערב (רביעי) למצבה העגום של ש"ס בסקרים וטען כי היה ניסיון לבצע הפיכה במפלגה, כלשונו.

"בחודשים האחרונים היה ניסיון לעשות הפיכה בש״ס, ניסיון שלא הצליח. אלו אותם אנשים שמנסים להרוס את התנועה כבר שנים. היו אנשים שפירשו את השתיקה שלי כסימן לכך שאני עומד להתפטר, הם ניסו כביכול לדאוג 'לעתיד התנועה'", אמר דרעי בכנס של נציגי ש"ס ברשויות המקומיות.

''הנה אני מודיע לכם: ש״ס זה הבית שלנו. נמשיך להנהיג את התנועה תחת נשיא מועצת חכמי התורה ומועצת החכמים. לא יעזור לאף אחד״, הבהיר דרעי.

יו"ר ש"ס התייחס גם לקריסה של ש"ס בסקרים האחרונים, ואמר ״אל תתרשמו משום סקרים כאלה ואחרים. חלקם אינטרנטיים וחלקם תלושים. אין להם מושג מה קורה באמת בשטח. הם לא רואים את העצרות ההמוניות. אין מי שיכול להתחרות עם ש״ס בשטח״.

הטענות של דרעי על ניסיון הפיכה בש"ס מגיעים בעקבות ראיון שהעניק לפני כשבועיים יו"ר יחד, אלי ישי, במהלכו תקף את דרעי בחריפות וטען כי נהג לשקר למנהיגה המיתולוגי של המפלגה הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

"אני מכיר אותו טוב, הרבה דברים לא חדשים לי אבל עוצמת השנאה עברה כל גבול - בזמן שהוא צריך לדאוג לעם ישראל ולא לאחד את הערבים ולחזק אותם יותר. לא אכפת לו שהערבים יתחזקו והכנסת תהיה יותר שמאל, טוב זה באמת לא אכפת לו, ולקדש את השנאה אבל ברוך השם לא נזדקק לזה (הורדת אחוז החסימה). מי שיזדקק לזה, זה הוא דווקא", אמר ישי בראיון לרדיו 'גלי ישראל'.

לשאלה האם אריה דרעי שיקר בעבר את הרב עובדיה יוסף זצ"ל, השיב ישי: "לא פעם. על אוסלו, בכניסה לקואלציה כן או לא, שהוא רצה להיכנס פעם ואז הוא התאגד ושיקר את הרב שהערבים לא רוצים. יש הרבה דוגמאות".

ישי גם הסכים לתיאור התנהלותו של דרעי כדיקטטור: "כן, זו המציאות. זה עצוב זה קשה, אבל כן זו המציאות".