
ארגון 'הלל', הפועל באוניברסיטת פרינסטון, הזמין את סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי להרצות בפני סטודנטים וביטל באופן פתאומי את ההרצאה ברגע האחרון.
ההרצאה שהייתה אמורה להיערך היום בוטלה בבוקר מועד ההרצאה ללא עילה מוצדקת בלחץ ארגון יהודי פרוגרסיבי Alliance of Jewish Progressive.
חוטובלי שיגרה מכתב חריף לארגון שביטל את ההרצאה אך למרות הביטול, החליטה לשאת אותה בכל זאת. ארגון בית חב"ד יארח את סגנית השר חוטובלי בפרינסטון.
חוטובלי אמרה כי "ביטול ההרצאה שלי בפרינסטון מעיד על משבר ערכים חמור ועמוק. מתנהלת כאן דיקטטורה ליברלית שבעצם מונעת מהסטודנטים האמריקאים לשמוע נציג רשמי של ממשלת ישראל".
"המציאות שבה לא מאפשרים למגוון דעות להישמע בקמפוס, הוא פגיעה אנושה בחופש האקדמי ופגיעה בחירות המחשבה. במקום לתת לצעיר האמריקאי הזדמנות לשמוע מגוון דעות, מתנהלת חשיבה צרה המונעת זאת ממנו", הוסיפה סגנית השר.
חוטובלי נמצאת במסע בין הקמפוסים בארה"ב והרצתה באוניברסיטת קולומביה. מחר היא תרצה באוניברסיטת NYU.
