
"הניו יורק טיימס" דיווח ביממה האחרונה כי נשיא ארה"ב טראמפ מתכוון בקרוב להעלות שלב נוסף וחדש במאמצים לקידום תהליך מדיני במזרח התיכון.
הדיווח מסתמך על גורמים בבית הלבן שמסרו כי טראמפ וצוות השלום שלו החלו כבר בניסוח קווים כלליים לתכנית החדשה.
על פי הדיווח התוכנית נועדה לחרוג ממסגרות קודמות שהוצעו על ידי הממשל האמריקאי במטרה להשיג את מה שהנשיא מכנה "העסקה האולטימטיבית".
צוותו של הממשל מקווה להפוך את מה שלמד בשנה האחרונה לצעדים מוחשיים כדי לסיים את הקיפאון.
פרשנים מעריכים כי מדובר בתוכנית שתבנה סביב מה שמכונה "פתרון שתי המדינות", למרות העובדה שטראמפ הודיע בעבר כי אינו מחויב למדינה פלסטינית.
"אנחנו מקדישים הרבה זמן לשמוע את הישראלים, את הפלסטינים ואת המנהיגים האזוריים בחודשים האחרונים זאת כדי לסייע בהשגת הסכם שלום מתמשך", אמר ג'ייסון גרינבלט, שליחו של הנשיא למזרח התיכון.
"אנחנו לא הולכים לקבוע זמנים או לכפות עסקה. המטרה שלנו היא לאפשר, לא להכתיב, הסכם שלום בר קיימא כדי לשפר את חייהם של ישראלים ופלסטינים וביטחון ברחבי האזור".