אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ISTOCK

תנועת ''הצופים'', תנועת הנוער הגדולה ביותר בישראל, החליטה להפריד בין החניכים והחניכות בכל פעילויות התנועה שמתקיימות בלילות.

בחדשות עשר דווח הערב (חמישי) כי בחודשים האחרונים התמודדה תנועת הצופים עם טענות על הטרדות מיניות בין החניכים והחניכות, טענות שלא זכו לטיפול ראוי מצד התנועה.

בעקבות הטענות הללו החליטה הנהלת ''הצופים'' כי בכל פעילות שתיערך בשעת לילה יוקצו מתחמים נפרדים לבנים ובנות.

תנועת הצופים מסרה בתגובה: "התנועה פועלת למניעה של הטרדות מיניות ולטיפולן... החלטתה של התנועה ליצירת מתחמי שינה נפרדים בטיולים עולה בקנה אחד עם הנהוג כיום במערכת החינוך הפורמלית, וזכתה לתמיכה מצד הורים רבים לחניכים בתנועה.

''במקביל, תמשיך התנועה לפעול ותקצה את המשאבים הנדרשים לטובת מניעה וטיפול בהטרדות מיניות וזאת בשיתוף פעולה עם ארגונים מובילים בתחום, חברי כנסת, משרד החינוך ותנועות הנוער הנוספות", נמסר.