היועץ המשפטי של תנועת "אם תרצו", עו"ד בן ציון אדורם, פנה במכתב ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בעקבות התערבות מנדלבליט בסוגיית שיתוף הפעולה בין משרד החינוך לאגודה לזכויות האזרח.
נזכיר כי במכתב ששיגר מנדלבליט לשר החינוך בנט נאמר, "האגודה לזכויות האזרח היא גוף רב זכויות... מוקשית בעיני קבלת ההחלטה על מניעת השתתפות משרדך בכנס בשיתוף עם האגודה לזכויות האזרח... אבקשך לשקול בשנית את כוונתך לקיים בדיקה מעמיקה באשר לשיתוף פעולה עתידי של משרד החינוך עם הארגון... אבקש כי הדבר יעשה בשיתוף עם גורמי יעוץ וחקיקה אשר במידת הצורך אף יביאו הדברים בפני".
במכתב הוזכר עוד כי החלטת שר החינוך התקבלה עקב פניות מטעם תנועת אם תרצו וארגון נוסף המייצג משפחות שכולות, ולאור זאת פנתה התנועה למנדלבליט, בבקשה שימנע מעיסוק בנושא.
לדברי עו"ד אדורם, "שר החינוך ראה עצמו ניצב בפני דילמה ספציפית ונקדותית, שבה עמדו מולו שתי אפשרויות, שכל אחת פוגעת בקבוצת אינטרסים אחרת: החלטה אחת שלו (לקיים את הכנס) תפגע ברגשותיהם של בני המשפחות השכולות, והחלטה אחרת (שלא לקיים את הכנס), תפגע ב"רגשותיה" של האגודה לזכויות האזרח".
"השר שקל את האפשרויות, ביצע איזון אינטרסים, והחליט להעדיף את האינטרס של המשפחות ששכלו את יקיריהן עקב פעולות טרור של מרצחים, על פני האינטרס של ארגון שבין היתר, מגן על אותם מרצחים", הוסיף וציין אדורם.
"זהו, בכל הכבוד, איזון אינטרסים על בסיס מערכת ערכים, שכבוד השר מוצא לנכון, לפי שיקול דעתו, ליישם אותה במקרה הספציפי הנ"ל", הסביר.
"לפיכך רואה תנועת אם תרצו חובה לעצמה לשאול: האם נכון וראוי, שהיועץ המשפטי לממשלה יתערב בהעדפה הערכית הזו של השר?", תהה אדורם והוסיף, "אינה שאלה אקדמית, לצערי, אלא היא יורדת ללב ליבה של סוגיית המשילות, והיא שואלת באופן נוקב, עד כמה השר חופשי ליישם את שיקול דעתו ואת מערכת הערכים שבשמה שלח אותו ציבור בוחריו לכנסת?".
"האם השר חייב להתייעץ עם כבוד היועץ המשפטי לממשלה בכל החלטה שלו ולגבי כל שיקול דעת שלו גם כאשר השר משוכנע שבשום אפשרות שתבחר על ידו לא תהיה פגיעה בדין, או שהשר חייב להתייעץ עם היועץ המשפטי רק כאשר עולה חשש ממשי לפגיעה בדין?", ציין עו"ד אדורם.