ועדת הבריאות של הכנסת החליטה הבוקר (רביעי) כי סימון מוצרי המזון המזיקים ייכנס לתוקפו רק בעוד שנתיים.
בכך אושרה הצעת מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב בנושא.
במהלך הדיון הוא הסביר מדוע הוא מבקש לדחות את יישום הסימון. "יש לנו סוגיה מורכבת. המצב החוקי היום לפי מה שמכונה חוק איילת שקד אומר ששינויים כאלה יכולים להיכנס לתוקף שנתיים מתום השנה".
על פי הרפורמה, הגבינה הצהובה תסומן ולא תוחרג. התקנות ייכנסו לתוקף בינואר 2020 בשני שלבים.
התקנות מחייבות סימון בסמל האדום עבור רכיבי תזונה מסוימים (שומן רווי, נתרן וסוכר) שנקבעו על ידה ואומצו מחקיקה הנהוגה בצ'ילה, באופן מדורג ובשלושה שלבים, כאשר היעד לסימון על פי הספים בשלב האחרון נקבע לשנת 2020.
נוסף על כך, הוחלט על סימון בסמל נוסף, הסמל הירוק. ועדה מקצועית שימנה מנהל שירותי בריאות הציבור היא זו אשר תמליץ לשר על התנאים לסימון בסמל הירוק בהתאם לאפיון תזונתי (nutritional profiling) לפי סוגי מזונות.
ח"כ מירב בן ארי, חברת הוועדה אמרה כי "רפורמת סימון המוצרים היא רפורמה נכונה וחשובה, אני מקווה מאוד כי בעקבות האישור, הציבור אכן יקנה מוצרים בריאים יותר".
"התעשייה הישראלית כבר עושה צעדים חשובים וראויים בהורדת סוכר, נתרן ומלח ממוצרים הקיימים היום. חשוב לקדם את הרפורמה בלי להשמיץ את התעשייה הישראלית, אבל הכי חשוב שהציבור ידע לשמור על אורח חיים בריא המשלב תזונה נכונה", דברי בן ארי.