עושה כבוד. עבאס
עושה כבוד. עבאסצילום: עיסאם רימאוו'י. פלאש 90

המחבל ראפת אל-ג'ואברה שביצע שורה של פיגועי ירי ופיגוע התאבדות באפרת שבגוש עציון במהלך האינתיפאדה השנייה השתחרר לפני כשבועיים מכלאו, ומי שערך לו קבלת פנים היה יו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, אבו מאזן.

באירוע קבלת הפנים השתתף לבד מאבו מאזן גם מזכיר סניף תנועת הפתח' בבית לחם, מוחמד אל-מצרי.

לכבוד המחבל, אל-ג'ואברה, המוגדר כמפקד בגדודי חללי אל-אקצא בבית לחם, נערכה קבלת פנים וחגיגה בה השתתפו רבים מבכירי התנועה, בהם סגן יו"ר תנועת פת"ח, מחמוד אל-עאלול, וחבר הוועד המרכזי שלה, ג'מאל אל-מוחייסן. ימים אחדים לאחר האירוע החגיגי התקיימה קבלת הפנים המיוחדת והמפגש עם אבו מאזן עצמו.

חוקרי מכון ממר"י מציגים ציטטות מתוך דבריהם של בכירי הפתח' שהיו שותפים לקבלות הפנים החגיגיות למחבל.

סגן יו"ר תנועת פת"ח, מחמוד אל-עאלול, וחבר הוועד המרכזי שלה, ג'מאל אל-מוחייסן, הגיעו לקבל את פניו של אל-ג'ואברה ולברכו לכבוד שחרורו. אל-עאלול נשא דברים בהם שיבח את אל-ג'ואברה והגדירו כ"מנהיג שאנו גאים בו".

פעיל בגדודי חללי אל-אקצא קיבל את פניו ואמר: "שלום לך מפקדנו ראפת אל-ג'ואברה, על חזרתך בראש מורם... גדודי חללי אל-אקצא מברכים אותך על חזרתך להיות מנהיג של השטח, יא ראפת!".

בהמשך נשא אל-ג'ואברה נאום כאשר במהלכו צעק הקהל "לירושלים הולכים מיליוני שהידים!", קריאה שהייתה מזוהה עם יאסר ערפאת, מנהיג אש"ף טרם עידן אבו מאזן.