אבו מאזן
אבו מאזןצילום: רויטרס

סלים אל-זענון, יו"ר המועצה הלאומית הפלסטינית המשמש גם יו"ר המועצה המרכזית של אש"ף, קורא לחברי המועצה המרכזית המתכנסים ברמאללה לקבוע עמדה בנוגע לעתיד הרשות הפלסטינית ולבחון מחדש את ההכרה של אש"ף בישראל.

בדברי הפתיחה שלו לישיבת המועצה המרכזית אמר זענון, כי העיר אל-קודס תהיה עיר הבירה של המדינה הפלסטינית, שכן "אבות אבותינו הכנענים בנו אותה לפני 6,000 שנה".

הוא קרא לגבש תוכנית כוללת להתמודדות עם ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל ומדיניות הייהוד הישראלית בירושלים, וכן להגדיל את התמיכה בעמידה האיתנה של תושבי ירושלים נוכח "הגזענות של הכיבוש והלחצים היומיומיים עליהם להגר בכפייה מהעיר הקדושה שלהם".

דיווח על נאומו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן

לדבריו, כל עוד ישראל מסרבת להכיר במדינה הפלסטינית שבירתה ירושלים ובתביעת השיבה זכותם של הפלסטינים לבחון מחדש את ההכרה בישראל.

מחמוד עבאס (אבו מאזן), מנהיג אש"ף, 'פתח' והרשות הפלסטינית נשא נאום תקיף בישיבת המועצה המרכזית שחיציו כוונו נגד ישראל וארה"ב והוא חזר על מחויבותו להמשיך להעביר תמיכה כספית למשפחות השהידים, לאסירים ולפצועים. תמיכה זו נתפסת ע"י ישראל וארה"ב כתמיכה ישירה בטרור.