גוגל ישראל ופייסבוק, מנכ"לי משרדי ממשלה, מיזמים טכנולוגיים חדשניים, קוסמטיקאיות ובלניות, רבנים, סטודנטים ובנות מכינות, התכנסו היום (שלישי) בכנסת במטרה משותפת להיאבק באלימות במרחב הפיסי והוירטואלי, דרך מיזמים קהילתיים וטכנולוגיים.
"לקהילה ולסביבה הקרובה יש כוח אדיר לזהות מצוקה ברגע האמת, להושיט יד, ואף למנוע אסון ולהציל חיים", אמרה יוזמת הכינוס, ח"כ עליזה לביא, בפתח היום.
היום התקיים המשך למיזם להכשרת קוסמטיקאיות לזיהוי סימני אלימות בקרב נשים שיצא לדרך בחודשים האחרונים בהובלת לביא וארגון הקוסמטיקאיות בישראל, במטרה להרחיב את המענים הקהילתיים והחברתיים ליוזמות נוספות.
במהלך היום התקיימו דיונים בוועדת המדע והטכנולוגיה, ובו הוצגו מיזמים חדשניים לזיהוי והתמודדות עם אלימות ופגיעות מיניות, ובוועדת העבודה והרווחה – בנושא הכשרות מקצועיות לזיהוי נפגעי ונפגעות אלימות.
בין המיזמים השונים הוצגה אפליקציה לסיוע ודיווח על הטרדות מיניות במקום העבודה, משקפי מציאות וירטואלית המדמים מצב של אלימות ושיימינג ברשת, פעילות להכשרת קוסמטיקאיות ובלניות לזיהוי סימני אלימות ועוד.
בכנס המרכזי, הציג מנכ"ל משרד הרווחה את חזון המשרד למאבק באלימות, והתחייב כי המשרד יתקצב את תכניות ההכשרה בתקציב הקרוב, ומנכ"ל משרד הדתות, המפעיל מיזם דומה להדרכות לבלניות לזיהוי סימני אלימות. עוד השתתפו נציגת פייסבוק מאירלנד, Julie de Bailliencourt באירופה האמונה על מדיניות האבטחה והפרטיות של פייסבוק באירופה, נועה אלפנט לפלר מגוגל שהציגה את הכלים של גוגל לקידום יוזמות חברתיות, נציבת השב"ס, הרבנית שולמית מלמד, ד"ר חנה קטן, הזמרת דנה ברגר ועוד.
ח"כ לביא אמרה בסיכום היום: "יצרנו היום קהילה ענקית שמשלבת ידיים במאבק בנגע האלימות שמשחית כל חלקה טובה. טכנולוגיות שנכנסו לחיינו מייצרות סכנות חדשות, אך מצד שני גם הזדמנויות חדשות, שבכוחן להגן על הילדים והנכדים שלנו. היום הזה הוא רק ההתחלה. בכוונתנו להמשיך ולרתום עוד בעלי מקצוע, טכנולוגיות וקהילות כדי להילחם בנגע האלימות, ברחוב וברשת. יש כאן הזדמנות נדירה לעשות צעד דרמטי במאבק באלימות במשפחה ובכלל. זו רק ההתחלה- אני חושבת שלקהילה יש כוח אדיר שלא מנוצל בעוד הרבה מאוד תחומים. עם חשיבה יצירתית ומחוץ לקופסה- ניתן להגביר את המודעות, לרתום את הסביבה הקרובה, ולמנוע את הטרגדיה הבאה".