בני משפחות ה'שהידים' ממלחמת קיץ 2014 מחריפים את המאבק שהם מנהלים נגד הרשות הפלסטינית ואש"ף בגין אי תשלום קצבאותיהם החודשיות מזה שלוש שנים.
ביום חמישי פרצו בני משפחות ה'שהידים' למטה המשרד המטפל במשפחות האסירים והפצועים הכפוף לאש"ף ודרשו לשלם להם את הקיצבאות החודשיות כשהם מאיימים לשרוף את עצמם ואת המשרד במחאה על הסחבת המתמשכת בעניינם.
כדי להמחיש את רצינות האיום השליכו המפגינים בקבוקי פלסטיק מלאים בבנזין.
עיתון חמאס "פלסטין" מדווח כי אחת המפגינות הייתה אלמנתו של ח'דר אל-בלשיקי, פעיל גדודי אל-קסאם, הזרוע הצבאית/ טרור של חמאס, שחוסל בתקיפה של צה"ל כלי רכב בו שהו מספר פעילי חמאס.
האלמנה סיפרה על הקשיים הכלכליים אותה היא חווה מאז שבעלה נהרג, הבאים לידי ביטוי בקושי לפרנס את 15 בני המשפחה, הצטברות חובות וסירוב חנויות למכור לה מוצרי מזון באשראי.
אש"ף מעניק קיצבאות חודשיות ופיצויים לכל פלסטיני (וערבי) שנפגע או ניזוק כתוצאה מהמאבק בישראל. הזכאים לקבלת סיוע ופיצוי הינם בני משפחות ה'שהידים', הפצועים, האסירים הביטחוניים וכל פלסטיני שרכושו נפגע. ישראל וארה"ב רואות במדיניות הפלסטינית סיוע לטרור.