המכתב של ילדי משפחת שבח
המכתב של ילדי משפחת שבחצילום: ללא קרדיט

ילדיו של הרב רזיאל שבח הי"ד שנרצח בפיגוע ירי לפני שבועיים, כתבו היום (שלישי) מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו שבו הם מבקשים ממנו להסדיר את חוות גלעד, היישוב שבו הם מתגוררים.

"אני מבקשת שתאשר לנו לבנות בית ביישוב ושלא נצטרך לפחד מזה שיפרקו לנו אותו", כתבה רננה, בתו הבכורה של הרב שבח, בשם אחיה ואחיותיה.

היא מבקשת מראש הממשלה ''שיבנו לנו תחנת אוטובוס, כדי שלא נצטרך לחכות יותר מדי זמן בגשם ובחום. אני יודעת שאתה איש עסוק אבל מבקשת שתתחשב בבקשתנו כי זה חשוב לנו מאוד", הוסיפה הבת השכולה.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן העביר גם הוא מסר ברור לנתניהו, "זהו העיתוי הנכון לאשר את חוות גלעד. יש רוב בקרב שרי הממשלה ואין מניעה משפטית. זו התשובה הציונית ההולמת לרצח הנפשע".

צילום: ללא קרדיט

ביום ראשון האחרון פנה שר החינוך נפתלי בנט (הבית היהודי) לראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך ישיבת ראשי מפלגות הקואליציה, וקרא לו להסדיר לאלתר את חוות גלעד ולהכיר בחווה כיישוב מן המניין.

ראש הממשלה נתניהו ענה כי "צריך לחבר את חוות גלעד לחשמל ולמים''. השר בנט הדגיש כי "זה לא מספיק, צריך להסדיר את היישוב''. יו"ר הבית היהודי הזכיר לנתניהו כי חוות גלעד יושבת על שטחים פרטיים שנקנו על ידי יהודים בכסף מלא. ראש הממשלה השיב לבנט "נדון בזה בהמשך''.

הרב רזיאל שבח רוקד עם ילדיו בביתובאדיבות המשפחה

כזכור, שר הביטחון אביגדור ליברמן הגיש למזכירות הממשלה הצעת מחליטים להסדרת חוות גלעד, לאחר הפיגוע הרצחני שאירע סמוך ליישוב, בו נרצח הרב רזיאל שבח הי"ד.

לאורך כל ימי השבעה הגיעו שרי הממשלה לבית משפחת שבח והבטיחו לאלמנתו של הרב רזיאל, יעל שבח, כי ייאבקו להסדרת חוות גלעד ולהכרה בחווה כיישוב מן המניין.

כעת נראה שראש הממשלה לא מתכוון לאשר את הצעת המחליטים שהגיש ליברמן וגם לא להעלותה לדיון בפני מליאת הממשלה.