בני הזוג נתניהו
בני הזוג נתניהוצילום: אבי אוחיון, לע"מ

ד״ר ברוך לשם מהחוג לפוליטיקה ותקשורת המכללה האקדמית הדסה י-ם, מחבר הספר ״נתניהו ביה״ס לשיווק פוליטי", אומר לערוץ 7 כי פרסום ההקלטות על יאיר נתניהו וכעת על שרה נתניהו משפר את סיכוייו של נתניהו להיבחר שוב לראש ממשלה.

"בסקר שנערך בינואר 2017 ואותו אני מביא בספרי, 50 אחוז סבורים שהתקשורת רודפת את נתניהו מסיבות לא ענייניות. הקלטת הזאת ושל יאיר נתניהו יכולים רק לחזק את המעמד שלו בטענה שגם החקירות נגדו מיועדות להפילו בלי בחירות ושהאליטות מנסות להפיל אותו בכל דרך ולא דרך הקלפי. הוא רק יכול להרוויח מזה. יש כאן ברית של הנרדפים על ידי התקשורת ובתי המשפט והאליטות והתמיכה של נתניהו בשרה רק מוסיפה לו נקודות".

לדבריו שרה נתניהו הייתה מאז ומעולם שק החבטות של התקשורת, "מאז הקדנציה הראשונה של נתניהו מפרסמים עליה דברים. ידיעות אחרונות פרסם ב-97' שהיא דרשה מהעובדים לטעום יין לראות שזה לא הורעל, פרסמו שהיא טענה שעפרה חזה נגעה בבעלה בתכנית של דן שילון ושהיא גם איימה על בעלה. בתקשורת טוענים שהצעקות שלה פוגעות בתפקוד של נתניהו כראש ממשלה וזה יוצר אקלים סוער שמשפיע עליו.

"הקלטת האחרונה היא בעצם הפעם הראשונה שאנחנו נחשפים לצעקות. עד היום רק שמענו תלונות של עובדים ועכשיו שומעים את זה בקולה. השאלה היא האם יש כאן ויכוח לגיטימי שכן ראש ממשלה צריך לדווח על מצב בריאותו ועל כל מה שעלול להשפיע על תפקודו, או ששרה נתניהו היא בסך הכל אדם פרטי, זו הדילמה".