לפיד
לפידHadas Parush / Flash 90

ועדת השרים לחקיקה תדון ביום ראשון הקרוב בחוק השוויון בנטל אותו מגישה סיעת 'יש עתיד'.

מדובר בחוק שעבר בממשלה הקודמת ובוטל בלחץ הסיעות החרדיות בממשלה הנוכחית. בהמשך חוקק חוק גיוס חדש אך הוא בוטל לפני כחצי שנה על ידי בג"ץ שהטיל על הכנסת לחוקק אותו מחדש.

ב'יש עתיד' מסירים את הכפפות ובשונה מהשנתיים האחרונות - הם כבר לא בוררים מילים בכל הנוגע לציבור החרדי.

"בנימין נתניהו לא יכול להמשיך להתחמק ולהתפתל, הגיוס לצה"ל הוא לכולם. לכולם. לא רק לפראיירים שאין להם מפלגה בקואליציה. גמרנו להיות פראיירים. בג"ץ קבע, אין בישראל אזרחים סוג א' ואזרחים סוג ב'", הם אומרים.

בתגובה לפרסום על טיוטת החוק של המפלגות החרדיות שמבקש להגדיר את לימוד התורה כערך יסוד אמרו בסביבת לפיד כי "אם רוצים לדבר על ערכי יסוד – מה עם ערך היסוד של הגנה על המולדת? מה עם ערך היסוד שאומר שלא יכול להיות שיהיו כאלה שיסכנו את חייהם, וכאלה שיסתתרו בישיבה? מה עם ערך היסוד שאומר שמפלגה פוליטית לא יכולה לסדר פטור מחובות יסודיות רק למצביעים שלה?