המסר של בנט לנסראללהחזקי ברוך

שר החינוך ויו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, הנחה את מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבוהב, לערוך בדיקה של האירועים בבית הספר תלמה ילין.

בהודעה שפרסמה לשכתו, נכתב כי השר בנט "הנחה את המנכ"ל לערוך בדיקה מקיפה ועמוקה של האירועים בתלמה ילין כדי שנוכל להפיק לקחים גם לגבי בית הספר וגם לגבי מערכת החינוך כולה".

ההנחיה התקבלה על רקע התחקיר שפורסם נגד המורה לאמנות בועז ארד - תחקיר שהוביל להתאבדותו ביום שישי האחרון.

בתגובה לתחקיר ארד מסר לפני מותו, "היו לי רק ארבעה סיפורים עם תלמידות, כולן לשעבר. עם שלוש מהן הקשר נוצר שנים אחרי תלמה ובחורה אחת מתוך הארבע פגשתי אחרי צבא. זה היה דפוק, אני מודה, אבל אני מכיר נשים צעירות שהן בוגרות בנפשן ונשים בוגרות שהן אינפנטיליות. אני לא במצב שאני יכול להגן על עצמי כי את לא חושפת בפניי את שמותיהן של אותן נשים. נשאר לי לדפוק כדור בראש".

בועז ארד היה מרצה במחלקה לצילום באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל והיה מרצה במדרשה לאמנות בבית ברל וכן בתלמה ילין. הוא נולד ב-1956 בעפולה וגדל בחולון. הוא זוכה פרס מוזיאון פתח תקווה לאמנות וזוכה פרס "עידוד היצירה", של משרד המדע, ומשרד התרבות והספורט.