נתניהו בישיבת הממשלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה הבוקר (ראשון) לאירועי סוף השבוע בגבול הצפון.

"הנחתנו אתמול מכות קשות לכוחות איראן וסוריה והבהרנו בצורה חד משמעית לכולם שכללי הפעולה שלנו לא השתנו במאומה", אמר נתניהו.

הוא הוסיף כי ישראל תגיב לכל ניסיון לאיים על ריבונותה. "נמשיך לפגוע בכל ניסיון לפגוע בנו. זאת היתה המדיניות שלנו וזו תישאר המדיניות שלנו. אני גאה באזרחי ישראל. אתמול הוכחנו שברגעי מבחן אנחנו יודעים להתלכד, כדי להדוף את אויבנו ולשמור על המדינה"

נתניהו סיפר כי שוחח עם אחד הטייסים הפצועים לפני ישיבת הממשלה. "שוחחתי לפני דקות אחדות עם הנווט שנפגע. שמחתי לשמוע שהוא עומד על רגליו תרתי משמע. שמחתי לשמוע שחל שיפור במצבו של הטייס אנחנו מאחלים לשניהם החלמה מהירה".

"אנחנו מצדיעים לטייסים שלנו, לחיילים שלנו, למפקדים שלנו לרמטכ"ל. הם שומרים על מדינת ישראל ואנחנו גאים בהם", סיכם ראש הממשלה.

תיעוד: הפלת המל"ט האירני בישראל

בחיל האוויר מעריכים כי מטוס ה-F-16 התרסק בשבת בכניסה לקיבוץ הרדוף כתוצאה מטיל נ"מ סורי שפגע בו וגרם להפלתו. קצין בכיר בחיל האוויר אמר כי הטייסים לא הספיקו לדווח ברשת הקשר על הנטישה. אחד הטייסים נפצע באורח קשה והשני קל.

הבוקר פורסם כי סגן-אלוף ל׳, מפקד טייסת 113 (״הצרעה״), הוא הטייס שיירט את המל"ט האיראני בשבת לפנות בוקר. "הטייסת הוזנקה למשימת הגנת שמי המדינה. זיהינו שמדובר במל״ט איראני וכשהוא חצה את הגבול הפלנו אותו בשטח מדינת ישראל. הטייסת ערוכה ומוכנה לכל מה שיוטל עליה", סיפר.

ראש מטה חיל האוויר תא"ל תומר בר אמר בצאת השבת כי המל"ט האיראני שהה במרחב האווירי של ישראל במשך כדקה וחצי וכי מודבר בדגם מתקדם.

בתמונות שפרסם דובר צה"ל ניתן לראות את בסיס חיל האוויר הסורי T4 הסמוך לתדמור, שאיראן החלה בחודשים האחרונים להשתמש בו כבסיס שלה וממנו כאמור שוגר המל"ט האיראני שחדר לשטח ישראל לפנות בוקר. "איראן וכוח קודס של משמרות המהפכה פועלים זה תקופה ארוכה משם, בגיבוי כוחות צבא סוריים ובאישור המשטר הסורי", נמסר מדובר צה"ל.