
חב"ד משגרת זוג "שלוחים" לאיסלנד, מדינת-אי קפואה שבה חיים כ-250 יהודים, שאוסרת על שחיטה כשרה ואשר עומדת, כנראה, לאסור גם על ברית מילה.
הרב אבי פלדמן, בן 27 מברוקלין, ורעייתו מושקי, ילידת שבדיה, מסרו לסוכנות הידיעות JTA כי הם אמורים להגיע לבירת איסלנד, רייקיאוויק, בעוד כמה חודשים.
למדינה לא היה רב קבוע המשרת קהילה פעילה מאז 1918 – השנה בה קיבלה איסלנד עצמאות מממלכת דנמרק.
בחודש שעבר פורסם כי מחוקקים מארבע מפלגות באיסלנד הציעו חוק שיאסור על מילת בנים שגילם פחות מ-18, שלא מסיבות רפואיות. החוק המוצע אף עורך השוואה בין מילת בנים לבין מילת הבנות הנהוגה בקהילות אפריקניות ומוסלמיות מסויימות.
"אנו מקווים להביא מודעות לרלבנטיות ולחשיבות של ברית המילה", אמר הרב פלדמן ל-JTA. “אנו מקווים להביא את המודעות הזו לתושבי איסלנד המקומיים ובעיקר למחוקקים בהחלטתם לגבי חוקים – שאנו מקווים שיכללו סעיף החרגה דתי".
בני הזוג פלדמן ביקרו באיסלנד בדצמבר וארגנו מסיבת חנוכה לקהילה, המורכבת מיהודים מקומיים לצד יהודים מישראל ומארה"ב. הם מקווים להקים מסגרת חינוכית לילדים יהודיים, כמו גם בית כנסת ומקווה. באיסלנד – המונה כ-300,000 תושבים – אין אפילו בית כנסת. היעדר התשתית היהודית היא "הזדמנות נהדרת, להעמיד קהילה יהודית חיה ונושמת".