
אלמנט נוסף שתמיד מעלה את ערכה של המסעדה הם כלי האכילה אשר מחכים לכם על השולחן. מדובר בסכו"ם איכותי, כוסות ייעודיות ומעוצבות ועוד כלים שונים שכל תפקידם הוא להעניק לכם שירות נעים, מתאים ומעוצב. מדובר בציוד מקורי אשר מיוצר על ידי היצרנים הגדולים ביותר.
כוס של יין
ארוחה טובה תמיד מלווה בבקבוק יין איכותי. כוסות יין הן הכלים שהכי מזוהים עם מסעדות יוקרתיות, האור שמשתקף דרכן תמיד יוצר אווירה רומנטית ומשרים רוגע ושלווה. כוס יין אמתית משמיעה ניגון וכאשר מרימים איתה לחיים וניתן מיד להבחין שמדובר בדבר אמתי ולא בחיקוי זול. אם אתם בעלי עסק בתחום המסעדנות מומלץ לפנות לחברה מנוסה שתייעץ לכם אילו כלי אוכל לקנות.
כלים לבישול נכון
כל מסעדה מחזיקה מטבח אשר בו מכינים את המנות השונות לאורחים. ניתן להניח שאיכות הכלי שבו מכינים את המזון משפיע ישירות על איכות המנה שיאכלו הסועדים. על כן כלי בישול במטבח עליהם להיות איכותיים ביותר ומתאימים לסוגי המזון הרלוונטיים למסעדה שלכם. ציוד מקצועי הוא כזה שמאפשר להכין את המזון הטוב ביותר ללא בזבוז אנרגיה וברמה הגבוהה ביותר שיש.
סירים שונים מתאימים להכנה של מאכלים שונים, על מנת שהאוכל יצא ברמה גבוהה אין כל דרך להתפשר על איכות כלי הבישול. כלים איכותיים ישתפו פעולה על השף והצוות המיומן שלו ויביאו לתוצאות מעולות. ההשקעה בחומרי הגלם היא משמעותית ושימוש בכלים לא מתאימים עלול להביא גם להשלכת מזון לאשפה. שימוש בציוד מקצועי יחסוך בכסף ובזמן לצוות המסעדה ולבעלים.
מקצועיות מעל הכול
ציוד מטבח מקצועי כולל תנורים טובים, מערכות קירור, כלי בישול איכותיים וכמובן אנשי צוות מיומנים שיודעים להשתמש בהם. יש לוודא שמי שקיבל את הציוד מעריך אותו ויודע לעשות בו שימוש נכון. מחבתות וסירים הם יקרים וצריך לשמור עליהם ולעבוד איתם נכון, כל טבח יודע שהציוד שאתו הוא עובד יקר וחשוב. מי שמפעיל מטבח כדאי שיפנה לחברה מקצועית אשר מספקת ציוד מקצועי למטבח מטובי היצרנים.
מומלץ לוודא שהכלים הם מקוריים ותחת אחריות. כלים לא מקוריים לא יעשו את העבודה ועלולים להוריד את הרמה של המנות ואת הרמה הכללית של המסעדה או המזנון. על מנת להפחית את הסיכוי לתאונות שונות יש לצייד את המטבח בציוד עזר כמו עגלות שונות וציוד נוסף שיסייע למהלך עבודה בטוח ורציף. כדאי לדאוג לטפל נכון בכלים, לנקות אותם רק על ידי חומרים ייעודיים ולא לגרום להם נזק. שימוש בציוד מקצועי תורם גם לאווירה של מקצועיות במטבח ולגיבוש בין העובדים.
לנשום עמוק
היין הוא אמנם אינו יצור חי, אך עלינו לאפשר לו לנשום. כאשר מדובר ביין צעיר במיוחד אז הצורך שלהם לנשום גובר, הטעם המריר מתרכך רק כאשר מאפשרים ליין להתחמצן קלות. כמובן שישי לשים לב שהיין לא התחמצן יותר מידי. כל יין הוא בעל טעם שונה ולכן גם זמן הנשימה שנאפשר לו יהיה שונה. על מנת לאפשר ליין לנשום ניתן למזוג אותו לכלי רחב כמו למשל דקנטר. כלי זה בעל פתח רחב במיוחד ומאפשר ליין לנשום בדיוק ברמה הנכונה.
בתי קפה הם מקום שכיף לשבת בו וללגום משקה חם. ציוד לבתי קפה מורכב מאלמנטים רבים כגון מכונות קפה, כוסות ייעודיות, סכו"ם מיוחד ועוד. סופר נובה עוסקת בשיווק ויבוא כלי אוכל והגשה באיכות גבוהה במיוחד. חברת סופרנובה מספקת ציוד בעיקר לענף המוסדי, בתי מלון וקייטרינג.