מחבלי חמאס בעזה. ארכיון
מחבלי חמאס בעזה. ארכיוןצילום: Ibraheem Abu Mustafa, רויטרס

הרשות הפלסטינית מאשימה את ישראל בהסלמה הביטחונית ברצועת עזה ונמנעת מגינוי תקיפת יישובים ישראליים על ידי ארגוני טרור פלסטיניים מעזה.

בהודעה שפרסמה הממשלה הפלסטינית נאמר, "התוקפנות של ישראל נגד רצועת עזה היא הסלמה מסוכנת המתרחשת במסגרת מדיניות ההסלמה המתמשכת אשר הכיבוש מיישם נגד עמנו וארצנו".

יוסוף אל-מחמוד, דוברה הרשמי של הממשלה הפלסטינית ציין, כי נוכחות ישראל באזור עזה, היא היחידה שמביאה להתדרדרות במצב הביטחוני.

נזכיר כי בתקיפות שבוצעו הלילה הותקפו שמונה יעדים נוספים במתחם צבאי במרחב נצרים השייך למערכים צבאיים ייחודיים של ארגון הטרור חמאס וביניהם גם תשתיות לייצור אמצעי לחימה ואימונים. כמו כן, נתקפו באמצעות טנק שתי עמדות תצפית. בסך הכל הותקפו במהלך הערב 18 יעדי טרור השייכים לארגון חמאס.

"צה"ל רואה בחומרה רבה את הניסיון של ארגון הטרור חמאס לביצוע הפגנות עממיות וספונטניות לכאורה שנועדו להפוך את מרחב הגדר למרחב עימות ולבצע בו פעולות טרור שיביאו לערעור היציבות במרחב הרצועה. חמאס אחראי לאירוע והשלכותיו כמו גם לכל המתרחש ברצועת עזה וממנה, מעל ומתחת לקרקע", נכתב בהודעה.

הלילה סמוך לשעה 03:00 נשמעו אזעקות "צבע אדום" ביישובים רבים בעוטף עזה, ביניהם באשקלון, שדרות, המועצה האזורית אשכול, המועצה האזורית שער הנגב והמועצה האזורית שדות נגב.

אתמול בערב נורתה רקטה מרצועת עזה ופגעה בבית באחד היישובים בשער הנגב. לא היו נפגעים, אך נגרם נזק לבית. הרקטה פגעה בגג בשעה שהמשפחה הייתה בבית, אך בנס היא לא התפוצצה.

אמש (מוצאי שבת) תקף צה"ל באמצעות מטוסי קרב מטרות טרור ייחודיות אשר שייכות לארגון הטרור חמאס ברצועת עזה, בתגובה להפעלת המטען ממנו נפצעו ארבעה חיילי צה"ל, שניים מהם באורח קשה.

בתקיפה רחבת היקף במוצאי שבת הותקפו אתרי טרור ובהם מנהרת טרור התקפית שבונה חמאס משכונת זיתון לעבר שטח מדינת ישראל, מתחם צבאי במרחב נצרים השייך למערכים צבאיים ייחודיים של חמאס, אתרים לייצור אמצעי לחימה ומתחם צבאי במרחב חאן-יונס השייך לחמאס. סך הכל הותקפו שישה יעדי טרור השייכים לארגון הטרור חמאס.