הרב יאיר פרנק, רבה של קהילת עמונה, משתף את ערוץ 7 בתחושות המעורבות לאור המעבר לישוב החדש עמיחי.
"מצד אחד יש לנו הרגשה של התחדשות, של בנייה והודיה לה' ולכל האנשים הטובים שעזרו לנו, לממשלה ולמועצה. זו גאולה לקהילה שלנו שזקוקה לחיים נורמאליים של יישוב ובעזרת ה' לקראת פסח תהיה העלייה ליישוב".
לדברי הרב פרנק, ''הקמת ישוב חדש בישראל זו גאולה גדולה לעם ישראל, ובניסן עתידים להיגאל. יחד עם זאת הרגשות מעורבים כי עמונה עדיין בחורבנה והעלייה לעמיחי זו עוד פרידה מעמונה לכן אין כאן סגירת מעגל שלמה. אנחנו לא שוכחים את עמונה ולא מתייאשים מהתקווה שבעתיד עמונה תחזור ותיבנה".
"ארץ ישראל צריכה להבנות מלכתחילה ולא מתוך טרגדיה ובהקשר הזה צריך להזכיר את חוות גלעד והרב רזיאל שבח, ההסדרה שם גם היתה צריכה להיות מלכתחילה ולא מתוך טרגדיה. אבל עוד מעט ימי הפורים ודרכו של עם ישראל שדברים גדולים מתרחשים דווקא מתוך קושי, דווקא מתוך גזירתו של המן נהפוך הוא וליהודים הייתה אורה ושמחה.
''גם במקרה של עמונה תוך כדי התמודדות עם פינוי עמונה צמחו דברים טובים נוספים כמו חוק ההסדרה וכעת רק חסרה לנו החלת הריבונות ואולי דווקא כעת ראש הממשלה יעשה את זה, דווקא אולי בזמן כזה שהכיסא שלו לא כל כך יציב".
הרב פרנק מקווה שהמעבר לישוב עמיחי יביא גאולה ורפואה למשפחות שהיו בגלות, כלשונו. "זו רפואה גדולה לילדים, להורים ולמשפחות שחלק מהן חיות עד היום במדרשה או בדיור זמני. כולנו הרגשנו את הזמניות, זה היה סוג של גלות והחזרה לבתים ולקהילה נורמלית היא מאוד משמעותית כרפואה לנפש".