
מוזיאון ישראל יציג החל מיום חמישי, פורים, תבנית בת 3,000 שנה לייצור מסכות. התבנית הייחודית היא פיניקית ולצידה יוצגו מסכות נוספות שאהבו הפיניקים לעטות על עצמם. חוץ מזה בפורים הכניסה לילדים היא חינמית ומובטחות פעילויות ייחודיות לכל המשפחה בעקבות המסכות ולכבוד החג.
***
נשות תיאטרון הפלייבק 'נענע' מעלות מופע מיוחד לנשים שמתמודדות או שהתמודדו בעבר עם מחלת הסרטן. החרדה, הכאבים וגם רגעי הצחוק יעלו על הבמה באמצעות סיפורים שיביא הקהל, וקבוצת התיאטרון תיתן להם פרשנות בימתית. בשיתוף המרכז לסיוע הוליסטי על שם יורי שטרן ועמותת 'אל הלב'. אור לי"א באדר בבית 'אל הלב' (כרטיסים ב-elhalev.org).
***
אם אתה לא יכול לנצח אותן, פסל אותן. זו הגישה של מחברי "יוצרים בפלסטלינה - מפלצות משלי". ילדים נושאים בתוכם הרבה פחדים, וכשהם נותנים להם צורה ושם זה נראה אחרת. הערכה, מבית 'קלסיקלטת', כוללת ערכת עבודה בפלסטלינה, שירי סיפור משעשעים והוראות יצירה מצולמות. בין המשתתפות: מפלצת החושך, מפלצת הרעש ומפלצת החלומות הרעים.
***