ארגון זכויות האדם "אמנסטי" פירסם בימים האחרונים את הדו"ח השנתי שלו, והאשים את ישראל בהמשך הכיבוש בשטחים. בנוסף לכך הגדירו בארגון את המצור על עזה עונש קולקטיבי שגורם למשבר הומניטרי.
אלון שוורצר ראש אגף מדיניות בתנועת "אם תרצו" תמה מדוע למרות ההכפשות מדינת ישראל ממשיכה להעניק תקנים של השרות לאומי לארגון, "נשמע מוזר ואבסורדי שבעוד שבני נוער מתגייסים לגולני יש כאלה שמשתמטים והולכים לארגון שמכפיש את חיילי צה"ל ואף מעודד סרבנות וחרם על ישראל. ביד אחת הם מכפישים את ישראל וביד שנייה הם מקבלים מהמדינה משאבים בצורת תקנים של שרות לאומי".
לדבריו המעקב והבדיקה אחרי ארגונים שמקבלים תקנים משרות לאומי נמשך כבר כמה שנים, "יש ארגונים נוספים כמו ארגון בצלם או ארגונים שעוזרים למסתננים שגם שם מקבלים עשרות תקנים. לשמחתנו בשנה שעברה עבר חוק השרות הלאומי שקובע שארגונים שעיקר המימון שלהם זה מממשלות זרות לא יוכלו לקבל תקנים של שרות לאומי, לצערנו החוק הזה לא יועיל במקרה של אמנסטי שכן מדובר בארגון שאינו ממומן על ידי ממשלות זרות".
שי גליק מנכ"ל בצלמו שמלווה את המאבק אומר לערוץ 7 כי "מצער שבימים אלו מדינת ישראל ביד אחד משקיעה את כל מאמציה להלחם בחרם ובדה לגיטימציה וביד השניה היא מאכילה ומממנת ארגונים שמוציאים דו"חות נגדה uקוראים לחרם עליה, מוציאים את דיבתה רעה ותומכים בסרבנים בניגוד לחוק.
הקרקס הזה חייב להיפסק ומיד. פנינו למנהלת השירות הלאומי בדרישה ברורה לבטל מיידית את השירות בארגון אמנסטי' נעתור לבג"ץ כנגד השירות במקום שקורא לסרבנות וחרם".
בתגובה לדברים מסר שר-שלום ג'רבי, מנכ''ל רשות השירות הלאומי-אזרחי כי לפני חודשים ספורים העביר בכנסת ח''כ אורי אריאל, שר החקלאות והממונה על השירות הלאומי-אזרחי, את חוק השירות האזרחי, לראשונה לאחר כעשר שנות קידום החוק.
החוק קובע כללים לגבי גופים אשר יכולים לקבל אישור להפעלת מתנדבי שירות לאומי. במסגרת החוק ניתן מענה לנושא שירותם של מתנדבים בגופים הפועלים שלא בהתאם למטרות השירות הלאומי, אשר ייתכן והגופים שציינת בפנייתך נכללים בהגדרה זאת. מכיוון שהחוק אמור להיכנס לתוקף רק באפריל כעת עדיין ישנם מתנדבים המשרתים בארגונים כגון אלו. עם כניסת החוק לתוקף, תידרש רשות השירות הלאומי-אזרחי לבצע בדיקה מקיפה של כל הגופים המפעילים בשירות הלאומי ולהחליט אילו גופים יכולים לקבל אישור להפעלת מתנדבים בהתאם לתנאים שקובע החוק, דברי ג'רבי.