שת"פ ישראלי-אמריקאי להגנה על המורשת התרבותית

שגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן, חתם היום (שני) על הצהרה משותפת לשיתוף פעולה בין נציבות ארצות הברית לשימור מורשת אמריקה בחו"ל לבין משרד התפוצות הישראלי, בנושא שימורם של נכסי תרבות מסוימים.

תחת הצהרת שיתוף הפעולה, מסכימים הנציבות לשימור המורשת האמריקאית והמשרד לענייני התפוצות לעבוד יחד לשימור המורשת התרבותית של אזרחי ישראל וארה"ב באירופה, כולל בתי קברות, אנדרטאות וחומר ארכיוני, שהושחתו במהלך השואה ועשרות שנות השלטון הקומוניסטי.

ארצות הברית וישראל התחייבו לאתר אתרים וחפצים הקשורים למורשת התרבותית במזרח ובמרכז אירופה אשר ניזוקו, שחלה הידרדרות במצבם או שהוסתרו, ולעבוד יחד על מנת לשמר אותם באמצעות פרויקטים משותפים.

שגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן, אמר כי "היחסים בין ארצות הברית וישראל מעולם לא היו קרובים יותר, ואנו משתפים פעולה בכל רמה ובכל תחום".

"אמנם שיתוף פעולה דיפלומטי וביטחוני הוא לעתים קרובות מה שמגיע לכותרות החדשות, אני גאה במיוחד בהכרזה משותפת חדשה זו, המאחדת את מאמצינו לשימור המורשת התרבותית, נושא בעל חשיבות רבה למיליוני אזרחים אמריקאים ואזרחים ישראלים", הוסיף פרידמן.

פול פקר, יו"ר הנציבות, אמר כי "השותפות החדשה עם המשרד לענייני התפוצות, תאפשר לארצות הברית ולישראל לחזק את מורשת אזרחיהן לא רק כדי לזכור ולהנציח את העבר, אלא גם כדי להבטיח כי הערכים שאומותינו בנויות עליהם לעולם לא יישכחו".

פקר אמר כי ההסכם לא היה אפשרי ללא השגריר פרידמן. "השותפות האסטרטגית עם ישראל מעולם לא היתה קלה יותר מאשר תחת הנהגתו של השגריר. הצלחנו להשיג את אבן הדרך החשובה הזו בזמן שיא בגלל האמון והאמינות שהשגריר מטעם הנשיא דונלד טראמפ בנה מחדש בקשר החיוני של ארה"ב עם מדינת ישראל".